Over onze praktijk › Treant Zorggroep

LET OP! Heeft u een afspraak, of vragen over bezoek en de bezoektijden? Kijk dan eerst op onze corona-informatiepagina.

Over onze praktijk

Over onze praktijk

Spreekuur

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er van 13.00 tot 17.00 uur spreekuur. Daarnaast is er op maandag een avondspreekuur. Je bent vrij om te kiezen op welke dag je op het spreekuur komt. Wel is het prettig als je als je op een vaste dag op het spreekuur komt. Je ziet dan meestal twee tot drie dezelfde verloskundigen, in plaats van het gehele team.

Spreekuren Verloskundigen
Maandag overdag Jacobine, Carolien
Maandagavond / echospreekuur Heidi, Esther, Jolanda
Dinsdag Britt, Jolanda
Donderdagochtend Jessie, Tineke
Donderdag overdag Esther, Heidi
Vrijdag Petra, Ytsje

Telefonisch spreekuur

Wij hebben dagelijks van 11.30 tot 12.00 uur een telefonisch spreekuur. Je kunt dan contact opnemen via de spoedlijn: 06 46 32 79 34. Je spreekt dan met de verloskundige van dienst. Het telefonisch spreekuur is bedoeld voor niet-dringend medische vragen, klachten en laboratoriumuitslagen.

Werkgebied

Onze verloskundigenpraktijk is gevestigd in Emmen, maar ook als je buiten Emmen woont kun je bij ons terecht. Wij zijn onder andere werkzaam in Emmen, Klijndijk, ’t Haantje, Odoorn, Valthe, Valthermond, Exloo, Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Zwartemeer, Klazienaveen, Nieuw-Dordrecht, Erica, Schoonebeek, Nieuw-Schoonebeek, Nieuw-Amsterdam, Holsloot, Erm, Sleen, Noord-Sleen, Aalden, Wezup en Schoonoord. Staat jouw woonplaats hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Let op! Voor een thuisbevalling kun je alleen bij ons terecht als je in Emmen woont.

Kwaliteit

De KNOV (de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen) heeft een kwaliteitsregister voor verloskundigen. Hierdoor wordt de kwaliteit van zorg van de individuele verloskundige transparant en toetsbaar. Verloskundigen die staan ingeschreven bij het kwaliteitsregister moeten voldoen aan de volgende criteria:

  • Een verloskundige moet geregistreerd zijn in het BIG-register;
  • Zij volgt de richtlijnen en standaarden van de KNOV;
  • Aansluiting bij een klachtenregeling is verplicht;
  • Gemiddeld werkt zij minstens tien uur per week in de verloskundigepraktijk;
  • Zij neemt deel aan deskundigheidsbevorderende activiteiten, zoals deelname aan bij- en nascholing;
  • Zij werkt samen met andere disciplines in de verloskunde of doet aan stagebegeleiding.

Wij zijn aangesloten bij de KNOV en we staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister.

Studenten

Onze praktijk is een opleidingspraktijk. Je kunt de studenten treffen tijdens spreekuren, bevalling of kraamvisites. Afhankelijk van het opleidingsniveau van de studenten begeleiden de student-verloskundigen je deels of volledig, onder onze supervisie. Als je het niet prettig vindt om door een student begeleid te worden, dan kun je dit aan ons laten weten.

Privacyreglement

Als verloskundigen hebben wij een beroepsgeheim. Wij zullen dus nooit zonder jouw uitdrukkelijke toestemming informatie aan derden over je verstrekken.

Voor het verlenen van verloskundige zorg maken wij een medisch cliëntendossier aan, zowel schriftelijk als digitaal. Hierin worden alle gegevens van je zwangerschap, bevalling en kraamtijd opgeslagen en vijftien jaar beveiligd bewaard in ons archief. Deze gegevens worden bij een eventueel volgende zwangerschap weer gebruikt. Je hebt altijd inzicht in je medische cliëntendossier en recht op een kopie hiervan.

Klachtenregeling

Heb je een klacht? Blijf er niet mee rondlopen. Bespreek het met ons, daar staan we altijd voor open! Mocht een gesprek niet het gewenste resultaat hebben of het probleem niet oplossen, dan bestaat de mogelijkheid je klacht voor te leggen aan de Klachtencommissie van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV).

Contactgegevens
KNOV Klachtencommissie
Postbus 2001, 3500 GA Utrecht
E-mail: evanmackelenbergh@knov.nl
Telefoon: 073 689 18 90