Centering Pregnancy › Treant Zorggroep

LET OP! Heeft u een afspraak, of vragen over bezoek en de bezoektijden? Kijk dan eerst op onze corona-informatiepagina.

Centering Pregnancy

Centering Pregnancy

Bij Centering Pregnancy (ook wel groepsconsulten of groepszorg genoemd), vorm je een groep met vrouwen die in dezelfde periode als jij zijn uitgerekend. Na de eerste twee consulten op de praktijk heb je ongeveer negen bijeenkomsten in groepsverband. In de laatste weken van je zwangerschap kom je ook weer individueel op controle. De bijeenkomsten vervangen de een-op-eenafspraken die je anders met je verloskundige zou hebben. Indien er tussen de groepsbijeenkomsten in problemen zijn, kun je altijd terecht bij ons op het reguliere spreekuur.

De bijeenkomsten worden geleid door een verloskundige van EVE samen met een kraamverzorgster van De Kraamvogel. Tijdens een bijeenkomst zijn ook de individuele controles, zoals het meten van je bloeddruk en je Hb (ijzergehalte in je bloed) en de groei van je baby. Dit laatste gebeurt dan wel in een afgeschermd deel van de ruimte, zodat je even een privémoment met de verloskundige hebt. Na de controle voeg jij je dan weer bij de groep om ervaringen te delen.

Naast medische controles staat in iedere bijeenkomst een thema centraal. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Gezonde voeding
  • Stoppen met roken
  • Hoe bereid je eventuele andere kinderen voor op de komst van een broertje of zusje?
  • Ademhalingstechnieken tijdens de bevalling
  • Wat vertelt een uitslag van je bloeddruk of Hb over je gezondheid?

Ook kun je zelf aangeven waar je meer over wilt weten of waar je tegenaan loopt in de zwangerschap. Dit wordt dan ook in de groep besproken.

Groepen en data

Groep 11 (woensdag van 09.30 – 11.30 uur)
17 april, 15 mei, 12 juni, 10 juli, 24 juli, 7 augustus, 21 augustus, 4 september, 18 september

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Stafkamer op de eerste verdieping van het Scheper (centrale hal in, trap op, rechtdoor, ruimte aan de linkerkant).

Terugkomdag

Zes weken na je bevalling organiseert verloskundigenpraktijk EVE in samenwerking met De Kraamvogel een terugkomdag. Zo kan iedereen ervaringen met elkaar delen over de bevalling en de eerste weken na de geboorte van de baby.

Aanmelden en meer informatie

Je kunt je aanmelden voor Centering Pregnacy bij de praktijkassistente of tijdens de intake bij de verloskundige. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Heb je vragen? Stel ze per e-mail of bel naar 0591 69 13 52.