Urologie › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Urologie

U komt bij Urologie terecht wanneer u last heeft van uw blaas, nieren, prostaat, nierstenen, incontinentie, urineweginfecties of als u een kwaadaardig gezwel heeft.

Mannen kunnen bij Urologie terecht voor sterilisatie en bij vruchtbaarheidsproblemen (fertiliteit), impotentie of (aangeboren) afwijkingen aan de geslachtsorganen.

De urologen zijn gespecialiseerd in kanker aan de urinewegen, zoals prostaatkanker, blaaskanker en niercelkanker. Urologie beschikt over een niersteenvergruizer, een Holmiumlaser voor de behandeling van nier- en urineleiderstenen en over een Thulliumlaser voor de behandeling van een vergrote prostaat. Ook heeft Urologie een Da Vinci robot. Hiermee is een robot geassisteerde radicale prostatectomie (verwijdering van de prostaat) mogelijk. Er zijn speciale spreekuren voor veelvoorkomende aandoeningen, zoals een spreekuur voor vrouwelijke patiënten met incontinentieklachten en problemen met de bekkenbodem. We werken hierbij samen met de gynaecoloog, de incontinentieverpleegkundige en de fysiotherapeut.

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Er is helaas geen bezoek mogelijk op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling voor corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen. Dit geldt voor álle patiënten die opgenomen zijn op deze afdelingen, zowel voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus als voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (patiënten uit deze regio én andere regio's). Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste. Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk. Meer informatie

Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen en Friesland. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekers en voor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis