Blessureconsult › Treant Zorggroep

LET OP! Heeft u een afspraak, of vragen over bezoek en de bezoektijden? Kijk dan eerst op onze corona-informatiepagina.

Blessureconsult

Snel weer in beweging met blessureconsult bij sportarts

Na het werk een paar kilometer hardlopen, op zaterdagmorgen een voetbalwedstrijd spelen, baantjes trekken in het zwembad of na het eten een stevige wandeling maken. Bewegen is gezond en in de zomer kan dat ook nog eens lekker buiten. Maar een blessure zit soms in een klein hoekje. Waardoor sporten of bewegen niet meer lukt. Op ons blessureconsult kunt u terecht bij sportblessures en alle andere sporten bewegingsgerelateerde klachten.

Hans de Vries is sportarts bij Treant, clubarts bij de jeugd van FC Groningen en was afgelopen seizoen - samen met de orthopeden van Treant - consulent voor FC Emmen. Hij biedt blessureconsulten aan op de drie ziekenhuislocaties van Treant. Binnenkort voegt ook sportarts Feikje Riedstra zich bij het team.

‘Ik wil iedereen zo goed mogelijk in beweging krijgen én houden’, vertelt Hans de Vries. ‘Want sporten is goed voor iedereen. Dat kan al heel gemakkelijk, door bijvoorbeeld twee keer in de week te hardlopen of een stevige wandeling te maken. Maar zoek vooral een sport die je leuk vindt en die je volhoudt.’

Op het blessureconsult komen mensen met klachten die zijn ontstaan tijdens het sporten of bewegen. Van een knieblessure tot inspanningsastma en van maag-darmklachten bij inspanning tot een achillespeesblessure bij hardlopen.

Hans de Vries, sportarts bij Treant
Hans de Vries, sportarts bij Treant

De sportarts helpt en begeleidt patiënten bij het behalen een sportief doel of gezondheidsdoel. Dat kan zijn herstel van een ziekte, (weer) beginnen met sporten of het beoefenen van topsport. Eén probleem kan verschillende oplossingen hebben: waar bij de ene patiënt een operatie uitkomst biedt, kan bij een andere patiënt met hetzelfde probleem een aanpassing in de wijze van trainen hulp bieden. De sportarts werkt nauw samen met de orthopeed. En waar nodig met andere medische specialisten en/of uw fysiotherapeut. Ook voor sportmedische keuringen kunt u terecht bij de sportarts van Treant.

Afspraak bij de sportarts

Bij de sportarts van Treant kunt u terecht op afspraak. U hebt hiervoor een verwijzing nodig van uw huisarts of een medisch specialist. U kunt terecht op de ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen, Scheper in Emmen en Refaja in Stadskanaal.

Ga naar contact en afspraak