Orthopedie › Treant Zorggroep

Orthopedie

U krijgt te maken met het specialisme Orthopedie als u klachten heeft aan uw gewrichten, botten, pezen, spieren of banden.

Veel voorkomende aandoeningen zijn: slijtage van de heup en de knie, gewrichtsontstekingen, gescheurde pezen en banden, botbreuken en rugklachten.

De gevolgen zijn vaak groot, want als u zich niet goed kunt bewegen, voelt u zich al snel beperkt. Ons doel is dan ook altijd om u zo snel mogelijk weer zo mobiel mogelijk te krijgen.

De orthopedisch chirurg (orthopeed) behandelt deze aandoeningen. De physician assistant (PA) voert ook medische handelingen uit op dit gebied. Voor schouderklachten is er een speciaal schouderspreekuur, waarbij ook een fysiotherapeut/manueeltherapeut aanwezig is.

Voor Orthopedie kunt u terecht op de drie ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep.

Eerste afspraak

Voordat u op de polikliniek komt, laat u op de röntgenafdeling een foto maken, tenzij anders is afgesproken. Uw eerste afspraak is met de orthopedisch chirurg. De orthopedisch chirurg bespreekt uw klachten, doet onderzoek en neemt uw medische geschiedenis met u door. Daarna bespreken we de vervolgstappen. U kunt altijd iemand meenemen naar de afspraken als u dat prettig vindt. Ook is het ook handig om vooraf een lijstje te maken met uw vragen en/of klachten.

Onderzoek en behandeling

Bij Orthopedie bekijken we hoe uw klachten zijn ontstaan en hoe we ze kunnen verhelpen. Dat kan vaak met medicijnen, fysiotherapie of een andere (bewegings)therapie. Soms is een operatie of kijkoperatie noodzakelijk.

Medewerkers Orthopedie

Op de afdeling Orthopedie werken  onze orthopedisch chirurgen nauw samen met een uitgebreid team van medewerkers: de physician assistant (PA), poli-assistentes, secretaresses en gipsmeesters. Daarnaast zijn er bij Orthopedie ook arts-assistenten werkzaam onder begeleiding van de orthopedisch chirurg.

Lees meer over Orthopedie

Behandel App

Deze App biedt u op een efficiënte wijze, alle informatie omtrent uw behandeling. Dit geldt in eerste instantie voor patiënten die een nieuwe heup of nieuwe knie krijgen. Inmiddels is de voorste kruisband ook toegevoegd. We hopen op korte termijn ook de schouder operatie aan het systeem toe te voegen.

Kies na installatie uw behandeling en stel uw behandeldatum in. Druk vervolgens op ‘start’ en uw persoonlijke tijdlijn wordt gecreëerd.

Succes met uw operatie!