Bloedonderzoek / bloedprikken › Treant Zorggroep

LET OP! Heeft u een afspraak, of vragen over bezoek en de bezoektijden? Kijk dan eerst op onze corona-informatiepagina.

Bloedonderzoek / bloedprikken

Uw (huis)arts wil uw bloed laten onderzoeken. U krijgt hiervoor een formulier waarop de (huis)arts aangeeft welke onderzoeken nodig zijn.

Voor een betrouwbaar onderzoek is het belangrijk dat u zich houdt aan een aantal voorwaarden.

Wat neemt u mee?
Bij elk bezoek aan het laboratorium neemt u mee:

  • patiëntenkaart
  • door de (huis) arts ingevuld formulier voor het onderzoek
  • verzekeringsgegevens
  • geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart, verplicht vanaf 14 jaar)

Komt u voor het eerst of bent u uw ponskaartje/patiëntenkaart kwijt? Dan moet u een (nieuwe) patiëntenkaart laten maken voordat u zich bij ons meldt. U doet dat bij de receptie van de ziekenhuislocatie. Deze bevindt zich in de centrale hal van het ziekenhuis.

Nuchter of niet:
Soms moet u voor een bloedonderzoek nuchter zijn; dat staat aangegeven op het formulier of dat wordt verteld door uw (huis)arts of de assistent(e).

Nuchter houdt in dat u de avond voorafgaand aan het bloedprikken vanaf 22.00 uur niet meer mag eten of drinken. U mag wel water en thee zonder suiker drinken. Als u een dieet moet volgen, vertelt de (huis)arts u dat.

Wel of geen afspraak
U hoeft meestal geen afspraak te maken. Voor enkele onderzoeken moet u wel een afspraak maken. Dit wordt dan door de arts of doktersassistente aangegeven of staat op het aanvraagformulier.

Dat het laboratorium niet op afspraak werkt heeft als voordeel dat u kunt komen wanneer het u uitkomt. Het heeft als nadeel dat hierdoor wachttijden kunnen ontstaan als het druk is. Hiervoor vragen wij uw begrip. Wij doen er alles aan om lange wachttijden te voorkomen. Het kan ook voorkomen dat iemand die later binnenkomt toch eerder aan de beurt is, bijvoorbeeld bij een spoedaanvraag.

Voor enkele onderzoeken moet u wel een afspraak maken. Dit wordt dan door de doktersassistente aangegeven en/of staat op het aanvraagformulier of in de folder over het onderzoek.

Vragen
Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust even contact op met het laboratorium.

Ziekenhuislocatie Bethesda       : (0528) 286 261

Ziekenhuislocatie Scheper          : (0591) 691 064 keuze 4

Ziekenhuislocatie Refaja             : 088 129 01 50