Algemene informatie › Treant Zorggroep

Algemene informatie

Algemene informatie

In het Mammacentrum van Treant Zorggroep wordt alle kennis van en ervaring met borstkankerzorg gebundeld, om daarmee de best mogelijke diagnostiek en behandeling van borstkanker mogelijk te maken.

Naast alle medische kennis hebben onze zorgprofessionals veel aandacht voor uw psychische en sociale welbevinden.

Snel en persoonlijk

In ons Mammacentrum werken de artsen en verpleegkundigen nauw samen in één team, aan één aandoening. Het multidisciplinaire behandelteam overlegt dagelijks en bepaalt op dezelfde dag waarop u uw onderzoeken heeft, of een behandeling nodig is.

Maak kennis met het Mammacentrum van Treant Zorggroep

Maak kennis met het Mammacentrum van Treant Zorggroep

Met een doorverwijzing van de huisarts kunt u binnen drie dagen bij ons terecht voor onderzoek. De uitslag en – waar nodig - een behandelplan krijgt u nog dezelfde dag of binnen 24 uur. De eventuele behandeling plannen wij zo snel mogelijk, op een dag dat het ú uitkomt. Het kan soms nodig zijn nog aanvullend onderzoek te verrichten, waardoor het behandelplan niet direct binnen 24 uur duidelijk is. Wij willen tenslotte de beste behandeling voor u.

Op één locatie én dicht bij huis

In het Mammacentrum in Hoogeveen kunt u op één dag en op één afdeling terecht voor alle benodigde onderzoeken. Ook een eventuele operatie vindt in Hoogeveen plaats. Op de andere twee ziekenhuislocaties van Treant (Emmen en Stadskanaal) is de nabehandeling zoals chemokuren mogelijk, net als de controles na afloop van de behandeling. Uiteraard zijn deze behandelingen en controles ook mogelijk in Hoogeveen.

Ons mammateam

Al onze bevlogen professionals hebben ervoor gekozen zich te specialiseren in borstkanker. Ons behandelteam bestaat uit gespecialiseerde mammachirurgen, radiologen, radiotherapeuten, pathologen, internist-oncologen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, oncologisch consulenten, verpleegkundigen, laboranten en plastisch chirurgen. Bent u benieuwd naar de werkzaamheden van onze physician assistants? Neem dan een kijkje achter de schermen.

In het nabehandeltraject zijn ook fysiotherapeuten, psychologen en medisch maatschappelijk werkers betrokken. Ook zij zijn gespecialiseerd in het leveren van zorg aan borstkankerpatiënten.

Nieuwste technieken

In het Mammacentrum van Treant Zorggroep werken we volgens de nieuwste behandelmethodes. Ook beschikken we over de meest moderne apparatuur, zoals de tomosynthese mammograaf en de 1,5 Tesla MRI-scanner. Met deze apparatuur krijgen we een beter beeld van de (mogelijk aanwezige) tumor. Ook in dicht borstweefsel. 

Vast aanspreekpunt

Naast het feit dat de beste en modernste medische onderzoeken en behandeling(en) belangrijk zijn, vinden wij de zorg er omheen minstens zo belangrijk. In een periode die veel spanning en onzekerheid met zich mee brengt, is de behoefte aan duidelijkheid en persoonlijke begeleiding groot. U krijgt tijdens het gehele traject een casemanager, een gespecialiseerd verpleegkundige, die u begeleidt en die de geboden informatie inzichtelijk voor u maakt. Zij is gedurende uw hele onderzoeks- en behandeltraject uw aanspreekpunt.

Meestal is de casemanager een verpleegkundig specialist. Een verpleegkundig specialist heeft zowel verpleegkundige als medische kennis. Zij is in staat om sommige taken op het gebied van controle en behandeling van de arts over te nemen. Dit gebeurt altijd in nauw overleg met de specialist. Bent u benieuwd naar de werkzaamheden van onze casemanagers? Neem een kijkje achter de schermen.