Personenalarmering › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Personenalarmering

Altijd hulp in de buurt: een veilig gevoel

Het kan gebeuren dat u plotseling direct hulp nodig hebt, bijvoorbeeld omdat u bent gevallen of omdat u zich ineens niet goed voelt. Daarom is er persoonsalarmering, zodat u hulp kunt inroepen. Dit zorgt ook voor een veilig gevoel, al is het misschien nooit nodig. 

Bij persoonsalarmering draagt u een alarmknop om uw pols of om uw hals. Een meldkastje in uw woning staat in verbinding met Treant Zorggroep. Drukt u op de knop, dan bereikt uw noodoproep ons en komt een medewerker van het dichtstbijzijnde woonwijkcentrum in actie.

Kosten en indicatie

Om gebruik te kunnen maken van persoonsalarmering leveren en installeren wij een sleutelkluis bij de ingang van uw woning. Hierin ligt de sleutel van uw woning. Hiermee kunnen medewerkers bij een alarmering snel uw woning betreden. Aan de aanschaf en installatie van de sleutelkluis zijn kosten verbonden. Dat geldt ook voor het gebruik van persoonsalarmering. Bekijk hier de tarieven.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de zorgbemiddelaar, telefoon 0900 0591 of +31 10 810 35 91.

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Er is helaas geen bezoek mogelijk op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling voor corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen. Dit geldt voor álle patiënten die opgenomen zijn op deze afdelingen, zowel voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus als voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (patiënten uit deze regio én andere regio's). Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste. Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk. Meer informatie

Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen en Friesland. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekers en voor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis