Wonen met zorg › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Wonen met zorg

Wonen en persoonlijke zorg

In onze woonwijkcentra woont u zelfstandig in uw eigen appartement, maar heeft u 24 uur per dag, 7 dagen per week alle benodigde zorg in de buurt. Ook als u na verloop van tijd meer zorg nodig heeft. We helpen u met alle dagelijkse handelingen die u niet meer alleen kunt. Bijvoorbeeld opstaan, uzelf wassen of douchen, aankleden, het haar doen of scheren, eten en toiletbezoek. Lees hier meer informatie over zorg met verblijf.

Hebt u wel regelmatig veel zorg nodig, maar wilt en kunt u thuis blijven wonen? Dan kunt u gebruik maken van onze dagverzorging of zorg aan huis.

Ook tijdelijk verblijf / logeren

Ook voor een korte periode kunt u tijdelijk in een locatie van Treant Zorggroep verblijven. Bijvoorbeeld omdat u net uit het ziekenhuis komt en nog herstellende bent. Of u bent ziek geworden en kunt thuis niet verzorgd worden. Uw huisarts doet samen met eventueel de wijkverpleging en/of de transferverpleegkundige vanuit het ziekenhuis voor u de aanvraag naar een locatie. De financiering loopt via de zorgverzekering.

U kunt ook bij ons terecht als uw partner of andere mantelzorger op vakantie gaat. Of u komt hier af en toe een paar dagen (logeren). Hiervoor hebt u een beschikking van de gemeente nodig. U krijgt dan alle zorg, begeleiding en/of behandeling die u nodig hebt.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de zorgbemiddelaar, telefoon 0900 0591 of +31 10 810 35 91.

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Er is helaas geen bezoek mogelijk op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling voor corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen. Dit geldt voor álle patiënten die opgenomen zijn op deze afdelingen, zowel voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus als voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (patiënten uit deze regio én andere regio's). Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste. Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk. Meer informatie

Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen en Friesland. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekers en voor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis