Rechten, plichten en klachtbehandeling › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Rechten, plichten en klachtbehandeling

Wij verzorgen en behandelen u zorgvuldig. Als bewoner en cliënt heeft u belangrijke rechten, waarmee we rekening willen en moeten houden. U heeft bijvoorbeeld recht op informatie. Ook mag een zorgverlener of arts u niet behandelen zonder uw toestemming.

Daarnaast heeft u een aantal plichten: zaken waaraan u zich dient te houden.

Hier vindt u ook meer informatie over de wilsverklaring. Deze is van belang als anderen (tijdelijk) voor u moeten beslissen.

Onze medewerkers doen hun werk zo goed mogelijk en proberen gemaakte afspraken na te komen. Toch bent u misschien niet tevreden. Wat u dan kunt doen, leest u op deze website over klachtbehandeling.

Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor zorg regelen uw rechten en plichten als cliënt:

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Er is helaas geen bezoek mogelijk op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling voor corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen. Dit geldt voor álle patiënten die opgenomen zijn op deze afdelingen, zowel voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus als voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (patiënten uit deze regio én andere regio's). Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste. Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk. Meer informatie

Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen en Friesland. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekers en voor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis