Diëtetiek › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Diëtetiek

Diëtetiek

Vanuit onze locaties voor wonen en zorg biedt Treant Zorggroep professionele diëtistische zorg.

De diëtist is deskundige op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Soms kan het eten en drinken tijdelijk moeizamer gaan.

Toch blijft goede voeding dan belangrijk. Door goede voeding wordt u sneller beter en voelt u zich fitter.

Uw persoonlijke verhaal en hulpvraag staan bij ons voorop. Wij zorgen voor een voedingsadvies dat past bij uw situatie.

Ieder mens is anders, dus de behandeling door de diëtist is maatwerk. De diëtist geeft advies over voeding bij onder meer:

 • ondergewicht en ongewenst gewichtsverlies;
 • slechte eetlust;
 • obstipatie (slechte stoelgang)/darmklachten;
 • decubitus (doorligwonden);
 • overgewicht;
 • diabetes mellitus (suikerziekte);
 • hartfalen;
 • verhoogd cholesterol, hart- en vaatziekten;
 • longziekten, zoals COPD.

Tijdens het eerste bezoek zult u veel vragen krijgen: over uw eetgewoontes, gezondheid, medische gegevens, verwachtingen en uw wensen met betrekking tot de voeding. De diëtist geeft u uitleg en informatie over voeding, kijkt samen met u naar een passende oplossing op het gebied van voeding en past deze aan uw persoonlijke situatie aan.

Kosten en vergoedingen
Vanuit uw basispakket in de zorgverzekering heeft u recht op drie uur diëtetiek per kalenderjaar. Houd echter rekening met het verplicht eigen risico. De vergoeding gaat pas in wanneer het eigen risico is opgebruikt.

Sommige verzekeraars hebben extra uren diëtetiek opgenomen in hun aanvullende pakket. Deze kunnen worden aangesproken wanneer de uren uit de basisverzekering verbruikt zijn. U kunt hiervoor uw polisvoorwaarden raadplegen.

Als u uw uren diëtetiek van uw zorgverzekeraar opgebruikt heeft, komen de overige kosten voor eigen rekening. Deze kosten bedragen: € 59,30 per uur.

Elk consult staat voor een aantal behandelminuten en omvat:

 • directe tijd (gesprekken face-to-face, telefonisch consult, e-mailconsult);
 • indirecte tijd (bv overleg met de huisarts, diagnostiek, dossiervorming).
Voor wie en voor welke klachten

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Er is helaas geen bezoek mogelijk op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling voor corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen. Dit geldt voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus en die zijn opgenomen (patiënten uit deze regio én andere regio's). Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste. Voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (patiënten uit deze regio én andere regio's) is bezoek mogelijk van maximaal 1 gescreende persoon voor 1 uur per dag. Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk. Voor patiënten die terminaal zijn, wordt een uitzondering gemaakt. Meer informatie

Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekersvoor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis en de informatiepagina over coronazorg voor patiënten in De Horst (incl. veelgestelde vragen & informatie voor familieleden).