Praktische zaken › Treant

Praktische zaken

Financiering en indicatie

Voor de zorg en begeleiding van Zuidermarke heeft u een indicatie nodig. Onze zorgbemiddelaar geeft u daar bij de kennismaking informatie over en kan u bij de aanvraag begeleiden. U krijgt de indicatie van het regionale Centrum Indicatiestelling Zorg, het CIZ. De soort zorg die u krijgt en hoe vaak u die zorg krijgt, staat in het 'zorgzwaartepakket', het ZZP. U kunt de zorgbemiddelaar bereiken via tel. 0900 0591.

Het kan zijn dat uw zorgbehoefte anders is dan in uw indicatie is omschreven. Bijvoorbeeld omdat u behoefte heeft aan extra zorg. U kunt dan tegen een redelijke vergoeding gebruik maken van onze aanvullende dienstverlening. Bespreek dit ook met onze zorgbemiddelaar. Woont u in een inleunwoning, dan kunt u gebruik maken van Volledig Pakket Thuis.

Cliëntenraad van Zuidermarke

Zuidermarke heeft een lokale cliëntenraad, die de belangen behartigt van de bewoners en cliënten. De raad publiceert informatie op het bord bij de hoofdingang van Zuidermarke. Ook is er een centrale, overkoepelende cliëntenraad die de belangen van alle cliënten van Treant Zorggroep bewaakt. Wilt u meer weten over de lokale cliëntenraad? Neem dan contact op met de secretaresse van de unitmanagers via 0900 - 0591.

Exposities AKE

De stichting AKE (Amateurkunstenaars Emmen) exposeert regelmatig in de gangen van Zuidermarke.

Hier werken of vrijwilligerswerk doen?

Zou u wel in Zuidermarke willen werken of hier vrijwilligerswerk willen doen? Ga dan naar onze vacaturepagina

Priklab

U kunt in Zuidermarke uw bloed laten prikken: elke dinsdagochtend van 11.15 tot 11.45 uur. 

Cadeautje

Wilt u een zorgverlener van Zuidermarke bedanken voor zijn of haar goede zorgen? Doe dat dan in de vorm van een gift aan bijvoorbeeld de Stichting Vrienden van Zuidermarke. Medewerkers mogen namelijk geen cadeaus aannemen.

Bereikbaarheid

Zuidermarke is met het openbaar en met de auto prima bereikbaar.

Openbaar vervoer:
Bij het NS-station in Emmen neemt u lijn 3, 4 of 44. U stapt uit bij halte Holdert. U kunt ook lijn 42 nemen en dan uitstappen bij halte Wilhelminastraat. Vanaf beide is het dan kort lopen naar Zuidermarke.
 

Met de auto:
U kunt in de buurt van Zuidermarke parkeren. Doordat het in de stad ligt, kan het wel eens druk zijn of wat moeilijker om een plek te vinden. Naast Zuidermarke kunt u vrij parkeren en bij de achteringang is een parkeerterrein voor betaald parkeren. De ingang van Zuidermarke is in de winkelstraat.

Ga terug naar hoofdpagina locatie