Dagbehandeling bij lichamelijke klachten › Treant Zorggroep

LET OP! Heeft u een afspraak, of vragen over bezoek en de bezoektijden? Kijk dan eerst op onze corona-informatiepagina.

Dagbehandeling bij lichamelijke klachten

Thuiswonende ouderen kunnen in Weidesteyn naar de dagbehandeling. In De Klinke kunt u terecht als u door een ziekte of ongeval overdag opvang en behandeling nodig hebt. De Baander is voor ouderen met lichte of matige dementie of onbegrepen gedrag.

De Klinke: voor mensen met lichamelijke klachten

Hier bieden we dagbehandeling Somatiek, voor mensen die in hun dagelijkse bezigheden last hebben van lichamelijke beperkingen. Door gerichte begeleiding en advies verbeteren we uw mobiliteit en zelfredzaamheid. U kunt de dagbehandeling een tot meerdere dagen per week bezoeken. De zorg die we bieden:

  • chronische zorg
  • revalidatiezorg

Vaardigheden op peil houden

Dagbehandeling helpt mensen om het dagelijks leven zo goed mogelijk (weer) op te pakken. Bijvoorbeeld na een beroerte of na het krijgen van een nieuwe knie of heup. Maar ook bij een chronische ziekte: om vaardigheden op peil te houden en achteruitgang tegen te gaan of te beperken. 

Persoonlijk advies

Behandeling is gericht op het oefenen van allerlei dagelijkse bewegingen of handelingen. Daarbij krijgt u persoonlijke aandacht, therapie en advies. Bij de behandeling zijn meerdere hulpverleners betrokken. Welke dat zijn is afhankelijk van uw situatie. Activiteiten vormen een belangrijk onderdeel van de behandeling. Een voorbeeld: door borduren en schilderen oefenen cliënten de grove en fijne handmotoriek. Ook is dat zinvol voor mensen met een CVA, want daarmee oefenen zij de aansturing van de hand. 

Interesse of vragen?

Denkt u dat dagbehandeling bij De Klinke iets voor u is? Of heeft u er vragen over? Neem dan contact op met de afdeling Zorgbemiddeling via e-mail zorgbemiddeling@treant.nlof tel. 0900 0591.

Lees het ervaringsverhaal van Marcel Bult

Ga terug naar hoofdpagina locatie