Dagbehandeling bij lichamelijke klachten › Treant

Dagbehandeling bij lichamelijke klachten

Thuiswonende ouderen kunnen in Weidesteyn naar de dagbehandeling. In De Klinke kunt u terecht als u door een ziekte of ongeval overdag opvang en behandeling nodig hebt. De Baander is voor ouderen met lichte of matige dementie of onbegrepen gedrag.

De Klinke: voor mensen met lichamelijke klachten

Hier bieden we dagbehandeling Somatiek, voor mensen die in hun dagelijkse bezigheden last hebben van lichamelijke beperkingen. Door gerichte begeleiding en advies verbeteren we uw mobiliteit en zelfredzaamheid. U kunt de dagbehandeling een tot meerdere dagen per week bezoeken. De zorg die we bieden:

  • chronische zorg
  • revalidatiezorg

Vaardigheden op peil houden

Dagbehandeling helpt mensen om het dagelijks leven zo goed mogelijk (weer) op te pakken. Bijvoorbeeld na een beroerte of na het krijgen van een nieuwe knie of heup. Maar ook bij een chronische ziekte: om vaardigheden op peil te houden en achteruitgang tegen te gaan of te beperken. Wij bieden hulp, aan onder andere de volgende groepen patiënten met:
•    Meerdere problemen. Dat kunnen lichamelijke of psychische problemen zijn.
•    De ziekte van Parkinson, Parkinsonisme, Huntington, Korsakov, Multiple Sclerose en vele andere chronische spier- of zenuwziekten. 
•    Een lichamelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel door bijvoorbeeld een beroerte, een ongeluk of een hersentumor.
•    Een verstandelijke beperking, die ouder dan 18 jaar zijn.

Persoonlijk advies

Behandeling is gericht op het oefenen van allerlei dagelijkse bewegingen of handelingen. Daarbij krijgt u persoonlijke aandacht, therapie en advies (zorg op maat). Bij de behandeling zijn meerdere hulpverleners betrokken. Welke dat zijn is afhankelijk van uw wensen en situatie. 
De volgende disciplines kunnen worden ingeschakeld: logopedie, fysiotherapie, psychomotore therapie, ergotherapie, geestelijke verzorging, psychologie, maatschappelijk werk. Daarnaast vormen activiteiten (individueel of in groepsverband) een belangrijk onderdeel van de behandeling. 
 

Interesse of vragen?

Denkt u dat dagbehandeling bij De Klinke iets voor u is? Of heeft u er vragen over? Neem dan contact op met de afdeling Zorgbemiddeling via e-mail zorgbemiddeling@treant.nl of tel. 0900 0591.

Ga terug naar hoofdpagina locatie