Dagbehandeling- en begeleiding bij dementie › Treant

Dagbehandeling- en begeleiding bij dementie

Thuiswonende ouderen kunnen in Weidesteyn naar de dagbehandeling. De Baander is voor mensen met beginnende dementie of geheugenproblematiek. 

De Baander: voor mensen met dementie

In De Baander bieden we dagbehandeling- en begeleiding voor thuiswonende ouderen met dementie en/of geheugenproblematiek. Dankzij hulp van De Baander kunnen zij langer thuis blijven wonen. 

Veiligheid en structuur

We bieden begeleiding, behandeling en verzorging in een veilige omgeving met structuur. ’s Ochtends komen zij op tijd, blijven de hele dag en vertrekken weer tussen half vier en half vijf.
Mensen kunnen deelnemen aan activiteiten die zij leuk vinden, bijvoorbeeld:
- muziek maken, zingen
- creatieve activiteiten, zoals schilderen, tekenen, een vogelhuisje maken
- buiten wandelen of met de duofiets fietsen
- spellen doen
- bak- en kookactiviteiten
- geheugentraining

Bij De Baander begeleiden een eerstverantwoordelijke, verzorgende, activiteitenbegeleider, zorgassistente en vrijwilliger de cliënt. Omdat cliënten hier de hele dag zijn, eten zij hier ook. En natuurlijk is het mogelijk om ’s middags even te rusten.

Past de aanpak?

Daarnaast kijkt een multidisciplinair team regelmatig of de begeleiding of aanpak (nog steeds) goed bij de cliënt past. In dat team zitten de zorgbemiddelaar, de eerstverantwoordelijke (dat is een verzorgende of verpleegkundige), de specialist ouderengeneeskunde (arts) en de psycholoog. Afspraken worden vastgelegd in het Zorgleefplan.

We bieden diagnostiek (wat is er precies aan de hand?), behandeling, begeleiding en verzorging. Ook bij gedragsproblemen zoals dwangmatig en agressief gedrag.

Overleg

We vinden het belangrijk om ook de familie of naasten (mantelzorgers) te ondersteunen en begeleiden. Daarnaast zorgen we voor een goede afstemming met huisarts en thuiszorg. 

Interesse of vragen?

Denkt u dat dagbehandeling bij De Baander iets voor u of uw familielid is? Of heeft u er vragen over? Neem dan contact op met de afdeling Zorgbemiddeling via e-mail zorgbemiddeling@treant.nl tel. 0900 0591

Ga terug naar hoofdpagina locatie