Weidesteyn › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Weidesteyn

Weidesteyn

Weidesteyn biedt hoogcomplexe verpleeg-, revalidatie-, en herstelzorg. Van permanente bewoning met intensieve zorg en begeleiding tot revalidatie, tijdelijke zorg en dagbehandeling. We geven u de zorg en behandeling die u nodig heeft en bij u past.

Contact

Lees hier welke zorg Treant levert op deze locatie, met welke indicatie bewoners en cliënten hier terecht kunnen en welke uitsluitingscriteria gelden.

Sfeer en dynamiek

Weidesteyn is een groot, modern pand,  waarin iedere ruimte een eigen sfeer en dynamiek heeft. Bij de woningen zijn gezellige huiskamers en op verschillende plekken in het pand zoeken bewoners, bezoekers en vrijwilligers elkaar op voor sociale activiteiten. Wie liever de rust opzoekt, kan terecht in zijn of haar eigen kamer of een andere rustige plek. Omdat we de huiselijke sfeer in dit behandelcentrum belangrijk vinden, dragen we zelden uniformen.  Weidesteyn staat vlak naast ziekenhuislocatie Bethesda.

Zorgspecialisten

Iedere bewoner of bezoeker van de dagbehandeling heeft weer andere zorg, behandeling of begeleiding nodig. Op het moment dat u bij ons binnenkomt, horen we graag wat uw wensen en behoeften zijn. Uw dagelijkse gewoonten en voorkeuren zijn van belang, net als de zorg, behandeling en/of begeleiding die u nodig heeft. Wij zorgen dan voor zorgspecialisten die het beste bij u en uw vraag passen. Samen kiezen we uit  de brede specialistische kennis en ervaring die we in huis hebben.

De deur open

Of u nu tijdelijk of permanent in Weidesteyn woont: het is uw thuis. Daarom staat de deur altijd open voor uw familie en bezoekers. En als u en uw familie of bekenden het fijn vinden dat zij nog een deel van de zorg voor u op zich nemen, dan kan dat natuurlijk.

Elektrische duo-fietsen

Wanneer mensen ouder worden, is fietsen niet meer zo vanzelfsprekend. Een elektrische duo-fiets is dan een uitkomst. De aanschaf hiervan is echter een kostbare zaak. Dankzij sponsoren als het Nationaal Ouderenfonds, TVM Verzekeringen, Rabobank en Sluyterman van Loo hebben we inmiddels al twee duo-fietsen kunnen aanschaffen.Zie ook:
Cheque TVM foundation voor Advies en Behandelcentrum Weidesteyn
Weidesteyn ontvangt cheque voor aanschaf elektrische duo-fiets

Vragen?

Wilt u meer weten over de behandelingen die u hier kunt krijgen? Of over de mogelijkheden om hier te wonen? Zou u graag eens meedoen aan een activiteit? Bel ons op 0900 0591, mail naar info.care.hoogeveen@treant.nl of loop eens binnen en informeer bij de receptie. U bent van harte welkom!

Beoordeel onze zorg via ZorgkaartNederland

Werken bij Weidesteyn

Voor (open) sollicitaties gaat u naar onze vacaturepagina.

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Bezoek aan corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen is helaas niet mogelijk. Dit geldt voor patiënten met Covid-19 (uit deze regio én andere regio's) die zijn opgenomen op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling. Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste.
Voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (non-Covid patiënten uit deze regio én andere regio's) is bezoek mogelijk van maximaal 1 gescreende persoon voor 1 uur per dag. Deze bezoekregeling geldt nu ook voor non-Covid patiënten op de Intensive Care, Eerste Hart Hulp, hartbewaking (CCU), Verloskunde, Kinderafdeling en Spoedeisende Hulp. 
Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk.
Voor patiënten die terminaal zijn, wordt een uitzondering gemaakt. Meer informatie


Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekersvoor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis en de informatiepagina over coronazorg voor patiënten in De Horst (incl. veelgestelde vragen & informatie voor familieleden).