Veltman › Treant

Veltman

Veltman

Een veilig thuis met specialistische zorg

Veltman in Weiteveen is een beschermde woonvorm voor mensen met psychiatrische, maatschappelijke en sociale problemen. Bij ons kunnen bewoners met passende zorg en begeleiding zo veel mogelijk hun eigen leven blijven leven.

Zorg op maat

De ene bewoner heeft meer zorg, ondersteuning, begeleiding of behandeling nodig dan de andere. Dat is meer dan logisch. Daarom wonen bewoners in Veltman in acht verschillende leefomgevingen, ook wel leefmilieus genoemd. Elke bewoner krijgt zorg op maat, met als uitgangspunt: je mag zijn wie je bent. Zo zorgen we ervoor dat mensen zich hier veilig voelen. Mensen doen hier de dingen die ze (nog) kunnen, zoals zelf koken en wassen. Wat zij niet meer zelf kunnen, nemen we van hen over.

 

Voor wie?

In Veltman bieden we dag- en nachtverpleging, verzorging en begeleiding aan mensen met specialistische en complexe zorgvragen, namelijk aan:

  • mensen met sociale, maatschappelijke en psychiatrische problemen, zoals vereenzaamde en verwaarloosde mensen, alcoholverslaafden, mensen met angststoornissen en psychoses
  • mensen met het syndroom van Korsakov
  • mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
  • mensen met een verstandelijke beperking 

Lees hier welke zorg Treant levert op deze locatie, met welke indicatie bewoners hier terecht kunnen en welke uitsluitingscriteria gelden. Lees hier over de zorg in Veltman.

Geen 'gewoon' woonzorgcentrum

Veltman is geen woonzorgcentrum zoals er zoveel zijn. Daardoor heeft Veltman een regionale en bovenregionale vangnetfunctie: voor Overijssel en Noord- en Oost-Nederland. Voor het wonen met zorg en/of behandeling (verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg) verwijzen we ouderen graag naar onze andere locaties voor wonen en zorg.

Omgeving

Veltman ligt in het dorp Weiteveen in Drenthe, dicht bij Klazienaveen en Emmen. Heerlijk rustig op het platteland. Veltman heeft een tuin met allemaal terrassen en ligt in een mooi natuurgebied; in de tuin en bossen kunnen bewoners - eventueel begeleid - wandelen of fietsen.

Veltman op Facebook

Sinds kort heeft Veltman zijn eigen pagina op Facebook. Neem snel een kijkje!

Een beetje geschiedenis...

Veltman was vroeger een katholieke instelling voor maatschappelijke opvang. De zusters van de congregatie Franciscanesser Missionarissen van Maria (sinds 1930 actief in Weiteveen) verzorgden er mensen die zich onvoldoende of helemaal niet konden aanpassen, door hun bijzondere sociale achtergrond of omstandigheden. In 1973 werd de Veltman Stichting opgericht, genoemd naar deken P.J. Veltman. Deze nam de werkzaamheden van de zusters over. Eerder was Veltman een door de overheid gesubsidieerde welzijnsinstelling, tegenwoordig is Veltman een erkende Wlz-instelling.

Beoordeel onze zorg via ZorgkaartNederland