Activiteiten › Treant

Activiteiten

Dagelijks worden er activiteiten aangeboden door gediplomeerde activiteitenbegeleiders die ondersteuning krijgen van vrijwilligers. De activiteiten zijn afgestemd op de wensen van onze bewoners en gasten. Wijkbewoners kunnen tegen een geringe vergoeding meedoen aan allerlei activiteiten.

Wat is er in Valkenhof te doen?

Wekelijks worden er diverse activiteiten georganiseerd. Veelvoorkomende activiteiten zijn het koffie-uurtje, handwerken, sjoelen, spelletjes, fietsen, wandelen, Meer bewegen voor ouderen en het Gouden koffiemoment.

Gouden koffiemoment
De kracht van het gouden koffiemoment zit hem in de verbinding. Gouden koffie is een laagdrempelig georganiseerd koffiemoment waar ouderen gratis gebruik van kunnen maken. Wekelijks staat de koffie klaar bij de Gouden Clubs die alle ouderen uit de buurt graag verwelkomen. Het is gezellig en sfeervol; mensen gaan met elkaar in gesprek en luisteren naar elkaar.

Optredens, dagjes uit en meer

Naast de hierboven genoemde activiteiten, worden er ook andere activiteiten en evenementen georganiseerd in Valkenhof. Denk hierbij aan een bingo, maar ook aan allerlei workshops en bloemschikken. Verder zijn er regelmatig optredens met allerlei soorten muziek, dagtochten, activiteiten rond de feestdagen, marktbezoeken, modeshows van damesmodezaken, etc.

Biljarten

De leden van de biljartclub biljarten regelmatig. U kunt meedoen door u aan te melden.

Fietsen op de duofiets of rolstoelfiets

Valkenhof beschikt over een duofiets en rolstoelfiets met elektrische ondersteuning. Zo kunnen mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, toch genieten van een fietstocht.

Wanneer?

Wat er allemaal te doen is, zetten we in ons programma. Dat vindt u:

  • bij de receptie
  • op de kabelkrant (zichtbaar op de tv in het appartement en op het tv-scherm in de centrale hal);
  • op flyers in de liften en op het publicatiebord, en op flyers die wij in de wijk verspreiden;
  • in het activiteitenboekje dat maandelijks uitkomt;
  • in het blad de Hofleverancier.

Sommige activiteiten zenden wij ook uit via livestream.

Kom ook!

Kom ook gezellig naar een activiteit of meerdere activiteiten in Valkenhof. U bent van harte welkom. U kunt aan de activiteiten meedoen met behulp van een strippenkaart die bij de receptie te koop is.

Ga terug naar hoofdpagina locatie