Zorg en begeleiding › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Zorg en begeleiding

In en rond Tonckenshuys bieden we verschillende vormen van zorg en begeleiding: van een beetje ondersteuning bij het dagelijks leven tot volledige zorg. Alle afspraken die we hierover met u maken, zetten we in uw persoonlijke zorgleefplan. Uw wensen en behoeften kunnen per dag verschillen en daar houden we rekening mee.

Dagbesteding

Wanneer u zelfstandig woont en begeleiding in het dagelijks leven nodig hebt, dan kunt u een of meer dagen per week terecht in het Daghuus. Hier volgen we het normale, huiselijke dagritme. U komt 's ochtends en aan het eind van de dag gaat u weer naar uw eigen woning. U kunt meedoen aan activiteiten of bijvoorbeeld een krant lezen, puzzelen of tv kijken. Koffie drinken, koken en eten doen we samen. Waar nodig helpen we u met alledaagse dingen als persoonlijke hygiëne en praktische zaken.

‘t Daghuus bevindt zich in De Zantingehof. Dit is een appartementencomplex in het centrum van Zuidwolde. ‘t Daghuus biedt drie tot vijf dagen per week dag verzorging van 9.00 tot 17.00 uur. Per dag kunnen we voor circa tien cliënten zorgen. Waar nodig helpen we met alledaagse dingen als persoonlijke hygiëne en praktische zaken.

Medische zorg

Bij de kennismaking bespreken we met u welke medische zorg u nodig hebt. Als het nodig is, betrekken we daar uw huisarts of specialist bij. Daarna bespreken we uw zorgvraag binnen het zorgteam. De afspraken die we met u maken, zetten we in uw zorgleefplan.

Binnen Tonckenshuys is uw (para)medische zorg in handen van één of meer:

  • specialisten ouderengeneeskunde;
  • psychologen;
  • fysiotherapeuten;
  • ergotherapeuten;
  • bewegingsagogen;
  • diëtisten;
  • verpleegkundigen;
  • verzorgenden.

Komt u uit Zuidwolde? Dan kunt u uw eigen huisarts houden. Komt u van verder weg? Dan vragen we u een huisarts uit Zuidwolde te kiezen. Als u verpleeghuiszorg krijgt in Tonckenshuys, neemt de specialist ouderenzorg de zorg van de huisarts over.

Zorg in de wijk

Woont u dicht bij Tonckenshuys en hebt u (tijdelijk) hulp nodig? Dan bekijken we hoe we u in uw eigen huis kunnen helpen. Soms kunnen we de zorg zelf bieden. Anders brengen we u in contact met een andere zorgorganisatie of helpen we u om een andere oplossing te zoeken.

Ga terug naar hoofdpagina locatie

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Er is helaas geen bezoek mogelijk op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling voor corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen. Dit geldt voor álle patiënten die opgenomen zijn op deze afdelingen, zowel voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus als voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (patiënten uit deze regio én andere regio's). Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste. Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk. Voor patiënten die terminaal zijn, wordt een uitzondering gemaakt. Meer informatie

Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekers en voor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis