Wonen › Treant

Wonen

In woonwijkcentrum Tonckenshuys wonen ouderen die (lichte) zorg en soms verpleging nodig hebben. U kunt er zelfstandig of begeleid wonen op de volgende manieren:

  • in een zorgappartement;
  • zelfstandig in een  appartement binnen de muren van Tonckenshuys;
  • zelfstandig in een appartement in appartementencomplex De Molenhof;
  • in een kamer op de afdeling Kleinschalig Wonen (zeven kamers vormen een woning met een eigen woonkamer en keuken);
  • twee kamers zijn voor een kortdurende opname.

Samen met u bekijken we welke woonvorm voor u het meest geschikt is. Komt u als echtpaar bij ons en is uw zorgvraag verschillend? Dan zoeken we naar de beste oplossing voor u beiden. Het uitgangspunt daarbij is dat u zoveel mogelijk samen het dagelijks leven voortzet zoals u dat wilt.

Verzorgd wonen in een zorgappartement

In Tonckenshuys zijn 63 zorgappartementen. Hier combineren we wonen en zorg. Kunt u niet meer volledig voor uzelf zorgen en hebt u regelmatig zorg nodig? En is mantelzorg of thuiszorg in uw thuissituatie niet meer voldoende?
Dan kan verzorgd wonen in een zorgappartement in Tonckenhuys voor u een goede oplossing zijn.

Kleinschalig verpleegd wonen

Op de begane grond van Tonckenshuys zijn vier woningen met in totaal 34 zit-slaapkamers voor mensen die niet (meer) voor zichzelf kunnen zorgen, omdat zij dementie of een andere geheugenstoornis hebben. Elke kamer komt uit op een gemeenschappelijke huiskamer en een besloten tuin. De zit-slaapkamers zijn gestoffeerd en ingericht met een kast en een hoog-laagbed (kan verhoogd en verlaagd worden). Als bewoner of familie van een bewoner kunt u uw kamer verder zelf (laten) inrichten en aankleden.

Ook hier gaat het huiselijk leven zoveel mogelijk door. We doen het huishouden, drinken samen koffie in de huiskamer, koken en eten samen en zorgen bijvoorbeeld voor de planten. We betrekken de bewoners hier zo veel mogelijk bij. Voor de veiligheid van de bewoners zijn deze woningen afgesloten. Binnen de woningen en in de tuin kunnen de bewoners zich vrij bewegen.

Zelfstandig wonen binnen Tonckenhuys

In Tonckenshuys zijn 19 zelfstandige woningen voor één of twee senioren. U woont hier zelfstandig en maakt zonodig gebruik van de zorg en begeleiding die u daarbij nodig hebt. Ieder appartement heeft een eigen woonkamer, twee slaapkamers, een keuken en een badkamer. U huurt deze woningen - ook wel inleunwoningen genoemd - van woningcorporatie Actium.

Zelfstandig wonen in De Molenhof

In De Molenhof, aan de westkant van Tonckenshuys, zijn 24 zelfstandige woningen voor één of twee personen. U kunt gebruik maken van alle voorzieningen van Tonckenshuys. Ieder appartement is aangesloten op het alarmoproepsysteem; u kunt direct hulp inroepen als er iets aan de hand is. Zo woont u zelfstandig en is alle zorg dichtbij. U huurt deze aanleunwoningen van woningcorporatie Actium.

Kortdurende opname

U kunt in Tonckenshuys ook terecht voor een kortdurende opname. Bijvoorbeeld als u net uit het ziekenhuis komt. Of als het thuis om bepaalde redenen even niet gaat. Voor kortdurende opname hebben we twee appartementen beschikbaar.  

Ga terug naar hoofdpagina locatie