Voorzieningen › Treant

Voorzieningen

Tonckenshuys biedt veel voorzieningen om het verblijf van bewoners, cliënten en bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken. Hieronder vindt u er een aantal.

Beweegtuin

Op het terrein van Tonckenshuys staan in de frisse buitenlucht toestellen waarmee u aan uw conditie kunt werken: de beweegtuin. Het sociaal-cultureel team vertelt u er graag meer over. U bereikt het team via de receptie, telefoonnummer: 0528 37 19 27.

Bar en restaurant

Bar-restaurant De Burgemeester is één van de populaire ontmoetingsplekken in Tonckenshuys.

De bar bij restaurant De Burgemeester is geopend van 8.30 tot 16.00 uur. U kunt er terecht voor koffie, thee of een ander drankje. Alcoholische dranken worden alleen in besloten kring geschonken. Ook zijn er snacks, snoep en ijs te koop. U vindt de bar tegenover de receptie.

Bar-Restaurant De Burgemeester is de grote, hoge ruimte aan de voorzijde van de oostvleugel. U kunt er ontbijten, lunchen en dineren. Of even wat drinken met uw bezoek of andere bewoners. Ook biedt het volop gelegenheid om spelletjes te doen. De medewerkers van Restaurant De Burgemeester staan dagelijks voor u klaar tussen 8.30 en 16.00 uur.

Uw bezoek is natuurlijk ook welkom in ons restaurant. We vragen dan wel een vergoeding voor het eten en drinken. Wilt u samen met uw bezoek ontbijten, lunchen of dineren? Geef dit dan uiterlijk 48 uur van tevoren door aan de receptie.

Restaurant De Burgemeester is niet alleen een bar en restaurant. Er worden ook feesten en activiteiten georganiseerd, zoals concerten, toneelvoorstellingen en kerkdiensten. Er is een ringleiding, zodat iedereen het gesproken woord goed kan verstaan. Wilt u in besloten kring gebruik maken van Restaurant De Burgemeester? Dat kan ook. Meld u dan bij de receptie. Daar vertellen ze u graag meer over de mogelijkheden en huurtarieven. Bellen of mailen kan natuurlijk ook: tel. 0528 37 19 27; e-mail tonckenshuys@treant.nl.

Broodkar en rijdende winkel

De broodkar komt zes dagen per week bij u aan de deur. Zaterdag kunt u voor twee dagen brood krijgen. Op zondag komt de broodkar niet. Ook andere producten, zoals fruit, melk, karnemelk en broodbeleg zijn hier verkrijgbaar.

Op vrijdagmorgen vanaf 9.00 uur staat de rijdende winkel bij de ingang van het Tonckenshuys. U kunt hier terecht voor uw dagelijkse boodschappen en verzorgingsproducten.

Buurthuys

Op de eerste etage vindt u het Buurthuys. Hier kunt u uw verjaardag of een andere gelegenheid vieren. Er kunnen maximaal 23 mensen in het Buurthuys. Reserveren? Dat kan bij de receptie. De receptionisten kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden en kosten.

Dierenpark

Een aantal enthousiaste inwoners uit Zuidwolde heeft de Stichting Tonckensdierenpark opgericht. Deze stichting beheert het dierenpark aan de noordoostkant van Tonckenshuys. Het park biedt onderdak aan onder meer konijnen, geiten, kippen en bijzondere vogels. Het is dagelijks toegankelijk van 9.00 tot 17.00 uur.

Wilt u een handje helpen bij het onderhoud van het park en de verzorging van de dieren? U bent van harte welkom! Het sociaal-cultureel team vertelt u er graag meer over. U bereikt het team via de receptie, telefoonnummer: 0528 37 19 27.

Faliebergbos

Het Faliebergbos is een openbaar wandelgebied bij Tonckenshuys. Langs de paden kunt u borden met gedichten lezen van de Zuidwoldiger dichteres Bonnie Kuik-Veendorp. De meeste paden rondom Tonckenshuys zijn geschikt voor rollators en rolstoelen.

Internet, telefoon en tv

Bij een eigentijds woonwijkcentrum hoort een goed internet. We hebben een open Wifi-netwerk en op verschillende plaatsen vindt u computers om een spelletje te spelen of op internet te surfen. Alle woningen zijn aan te sluiten op het centraal antennesysteem (CAI).

Elk appartement heeft een eigen telefoonlijn. U kunt zelf kiezen welke provider u wilt. Uw zorgbemiddelaar kan u er meer over vertellen.

Kapsalon

We hebben ook een kapsalon. Hier kunt u van dinsdag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur terecht. Hebt u een eigen kapper die langs wil komen? Dan kunt u deze ontvangen in uw appartement. Dit geldt ook voor uw pedicure of schoonheidsspecialiste.

Praathuys

Het Praathuys is een ruimte die we gebruiken voor familiegesprekken en collegiaal overleg. 

De Straat

Een andere populaire ontmoetingsplaats is de Straat. Deze straat loopt dwars door de 'woonwijk' van Tonckenshuys, maar is - anders dan gewone straten - overdekt met glazen luiken. Aan de Straat vindt u de voordeuren van het kleinschalig wonen en de zorgappartementen. Ook vindt u hier het Buurthuys en het Praathuys (zie hieronder). In de Straat organiseren we veel activiteiten, zoals schilderen, sjoelen, muziek maken, spelletjes. Er is altijd wel iets te beleven.

Ga terug naar hoofdpagina locatie