Voorzieningen › Treant

Voorzieningen

Wat heeft u nodig?

De voorzieningen van Oostermarke zijn bedoeld voor alle (aanleun)bewoners van Oostermarke, maar zeker ook voor wijkbewoners en anderen die er gebruik van willen maken. We breiden onze voorzieningen langzaam maar zeker uit. Ondertussen hebben we een winkeltje met een mooi assortiment artikelen en u kunt hier voor de uiterlijke verzorging terecht bij de kapster, pedicure en schoonheidsspecialiste. We nodigen de wijkbewoners uit om er ook gebruik van te maken; ze zijn er ook voor u!

Beweegtuin en beweegpad

In onze tuin staan toestellen waarmee u aan uw conditie kunt werken: de beweegtuin. Onder begeleiding aan de conditie werken kan ook in de blijf-fit-club. In onze locatie is een beweegpad. Een wandeling langs dit pad motiveert bewoners, bezoekers en wijkbewoners om door middel van opdrachten te bewegen. Bent u nieuwsgierig? Kom dan langs om het beweegpad zelf uit te proberen!

Feestruimte en catering

Vindt u het prettig om uw verjaardagsfeest of (familie)bijeenkomst niet thuis te vieren, maar ergens anders in een leuke ruimte? U kunt in Oostermarke kleine en wat grotere ruimten huren, die daar heel geschikt voor zijn. Ook kunt u hier de catering laten verzorgen. Bijvoorbeeld koffie en thee, lunch, hapjes en drankjes, een heel diner of buffet. Informeer ernaar bij de restaurantmedewerkers van Oostermarke. Wilt u dat telefonisch doen, bel dan naar 0900 0591 (1 cent per minuut).

Kapsalon Sien

Van dinsdag tot en met zaterdag kunt u in kapsalon Sien terecht om uw haar te laten knippen, kleuren, permanenten, was- en watergolven. Dat geldt voor iedereen, niet alleen voor de bewoners of omwonenden van Oostermarke.

Leeshoek

Op de begane grond is een leeshoek aanwezig. 

Pedicure

Ook voor de pedicure kunt u in Oostermarke terecht; zij komt hier op dinsdag, donderdag en regelmatig 's avonds. Dus het is echt niet meer nodig om door te lopen met die likdoorn!
De pedicure is ook bevoegd om mensen met diabetes en reuma te behandelen.

Recreatieruimte

In de grote algemene ruimte, ook het restaurant, worden 's middags allerlei activiteiten gedaan.  Hier staan ook een paar biljarttafels en de biljartclub is hier regelmatig te vinden.

Restaurant

In ons restaurant kunt u terecht voor een kopje koffie of thee. En tussen de middag voor een warme maaltijd, in het gezelschap van anderen. Zowel mensen uit Oostermarke, van de aanleun-woningen als mensen uit de wijk zijn van harte welkom. Wij vragen u wel van te voren te reserveren. Voor minder dan tien euro krijgt u een driegangenmenu: soep, hoofdgerecht en nagerecht. Schuift u bij ons aan? 


Schoonheidsspecialiste

Schoonheidsspecialiste Anja de Jong is hier meerdere dagen per week, namelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.  Dan kunt u bij haar terecht voor een ontspannende gezichtsbehandeling, een heerlijke hotstone massage of het laten aanbrengen van een mooie nagellak.
Meer weten? Kijk dan op www.beautysalon-emmen.nl

Uitleenpunt zorghulpmiddelen

Medipoint heeft een uitleenpunt van zorghulpmiddelen voor (wijk)bewoners. Het uitleenpunt is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur geopend. Op zaterdag is het uitleenpunt van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Winkeltje / apotheek

De winkel in Oostermarke - genaamd 'Het Winkeltje' - heeft een uitgebreid assortiment van Distrivers tegen een aantrekkelijke prijs. In 'Het Winkeltje' vindt u ook wenskaarten, verse bloemen en planten en allerlei tijdschriften. Het brood komt van De Echte Bakker Sieben, daarnaast bieden we elke dag vers afgebakken broodjes.  Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur, zaterdag 9.00 - 13.00 uur. U kunt hier ook de zakken voor plastic afval van de gemeente krijgen.

Uitgiftepunt apotheek
Apotheek De Vriendschap heeft hier een uitgiftepunt voor mensen die in Oostermarke en de wijk wonen.

Ga terug naar hoofdpagina locatie