Praktische zaken › Treant

Praktische zaken

Komt u in Olden Kinholt wonen? Of komt u voor de dagverzorging? Dan heeft u waarschijnlijk een aantal praktische vragen. Bij de kennismaking informeren we u en beantwoorden we uw vragen. Ook krijgt u een map met informatie, zodat u alles nog eens rustig kunt nalezen.

Hieronder vindt u alvast een aantal praktische zaken. Heeft u daarna nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Indicatie CIZ

Voor de zorg en begeleiding van Olden Kinholt heeft u een indicatie nodig. De zorgbemiddelaar geeft u daar bij de kennismaking informatie over en begeleidt u bij de aanvraag. U krijgt de indicatie van het regionale Centrum Indicatiestelling Zorg, het CIZ. De soort zorg die u krijgt en hoe vaak u die zorg krijgt, staat in het 'zorgprofiel', het ZP.

Samen zorgen

Vaak krijgen mensen voordat ze bij ons komen al zorg van een partner, familie of andere naasten. Willen zij - we noemen hen ook wel 'mantelzorgers' - graag nog een deel van de zorg voor u op zich nemen en vindt u dat ook prettig, dan kan dat natuurlijk. Activiteiten waarbij uw naaste bijvoorbeeld kan helpen:

  • koken
  • uiterlijke verzorging 
  • voorlezen
  • zingen met de bewoner(s)
  • wandelen
  • uitstapjes

Uw huisdier is welkom

Uw huisdier is ook welkom als u in Olden Kinholt komt wonen. U blijft uw huisdier wel zelf verzorgen en de andere bewoners en bezoekers mogen er geen last van hebben. Daarom hebben we een aantal huisregels voor huisdieren opgesteld. Zo heeft u uw hond bijvoorbeeld altijd aan de lijn, behalve in uw eigen woning.

Roken

Bewoners kunnen roken in hun eigen appartement. In alle andere ruimtes is roken niet toegestaan, behalve in de hiervoor bedoelde ruimte Het Rokertje. Onze medewerkers hebben recht op een rookvrije werkplek. Daarom mogen de medewerkers u vragen om vanaf een uur voordat zij bij u komen niet te roken.

Parkeren

Op en rond het terrein zijn parkeerplaatsen voor de bewoners, bezoekers en medewerkers. Voor de (huis)arts is een speciale plaats gereserveerd. De parkeerplaatsen voor de bewoners herkent u aan het bordje met het kenteken. Ook zijn er twee invalidenparkeerplaatsen waarvoor u een vergunning van de gemeente nodig heeft.

Schoonmaken

Hebt u een zorgindicatie met 'wonen'? Dan hebt u recht op 55 minuten schoonmaak per week. We komen uw appartement doordeweeks schoonmaken. Daarvoor hebben we een rooster waarin staat wie wat doet en wanneer.

Cliëntenraad

Olden Kinholt heeft een eigen cliëntenraad. Deze raad behartigt de belangen van bewoners en bezoekers. Lees meer op deze pagina

Ga terug naar hoofdpagina locatie