wonen met zorg

Wonen met zorg

Comfortabel wonen in Holdert

Kunt u niet meer volledig voor uzelf zorgen? Hebt u regelmatig zorg nodig, misschien wel 24 uur per dag? In Holdert bieden we wonen met zorg. Dat kan lichte of weinig zorg zijn tot uitgebreide zorg die u 24 uur per dag nodig hebt. Daarbij ondersteunen we u om het gewone leven zo veel mogelijk in stand te houden. Dat doen we ook graag in overleg en samen met uw familie of naasten.

Verzorging en verpleging

In Holdert wonen mensen die verzorging nodig hebben (verzorgingshuiszorg) en mensen die verpleging of behandeling (verpleeghuiszorg) nodig hebben. Daarbij kan het gaan om lichamelijke klachten of ziekten (somatische zorg) of om geheugenproblemen en -verlies, zoals bij dementie (psychogeriatrische zorg).

We bieden u de zorg die bij uw wensen en behoeften past. We kiezen dan samen voor de zorgleners en behandelaars die daar het beste bij passen. De afspraken die we daarover met u en eventueel uw familie maken, zetten we in het zorgleefplan.

Het appartement

In Holdert woont u zelfstandig in uw eigen appartement, maar hebt u 24 uur per dag, zeven dagen per week alle benodigde zorg in de buurt.
We hebben drie typen appartementen, hieronder vindt u de plattegronden:
 
- Zorgwoning A woning met een slaapkamer (pdf)
- Zorgwoning B woning met een slaapkamer (pdf)
- Zorgwoning C woning met twee slaapkamers (pdf)
- Verpleegkamer woon/zit kamer (pdf)

De appartementen met een of twee slaapkamers zijn ook geschikt voor echtparen. Deze appartementen zijn tussen de 60 en 65 m2 groot en bestaan uit een woonkamer, ruime slaapkamer(s), badkamer met toilet, wastafel en douche, een hal en een berging.

Ouderen met een lichamelijke ziekte of beperking

Heeft u lichamelijke beperkingen en af en toe of regelmatig zorg nodig? We bieden u hier de zorg die u nodig heeft. We helpen u met alle dagelijkse handelingen die u niet meer alleen kunt. Denk aan: opstaan, douchen of baden, aankleden, eten, naar bed gaan. Als het nodig is, schakelen we een behandelaar in, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist.

Kleinschalig wonen
We hebben hier 12 plaatsen in het zogeheten 'Kleinschalig wonen' voor ouderen met lichamelijke beperkingen of een ziekte. U heeft een eigen kamer, deelt met een ander een badkamer en daarnaast met een aantal anderen een gezamenlijke huiskamer. Samen voert u een huishouding (ook boodschappen doen, zelf koken) en probeert u zo normaal mogelijk te leven. Onze medewerkers begeleiden u daarbij. In uw vrije tijd doet u de dingen die u leuk vindt. Dat kan in de huiskamer zijn, ergens anders in Holdert of elders.

Ouderen met dementie

We hebben 18 plaatsen voor ouderen met dementie. Hen bieden we psychogeriatrische zorg: zorg voor mensen met dementie. De bewoners leven hier samen in een veilige, huiselijke omgeving: het kleinschalig wonen.

Kleinschalig wonen
We bieden bewoners belevingsgerichte zorg en activiteiten. Daarbij gaat het om wat de bewoner voelt, vindt en wil. De medewerkers en bewoners koken bijvoorbeeld zelf. Een team levert de zorg hier 24 uur per dag en 7 dagen per week. Bewoners brengen samen de dag door in een huiselijk ritme. Ze drinken samen koffie en thee, hebben dagelijkse bezigheden (zoals de was opvouwen en samen koken) en tijd voor leuke activiteiten. Elke bewoner heeft een eigen kamer, deelt een badkamer en daarnaast is er voor elke zes tot acht personen een gezamenlijke huiskamer.

Ook tijdelijk bij revalidatie

In Holdert zijn twaalf appartementen bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen die tijdelijk meer zorg nodig hebben of voor zelfstandig wonende ouderen die door tijdelijke uitval van mantelzorg niet in de thuissituatie kunnen blijven.

Ga terug naar hoofdpagina locatie