Het Ellertsveld › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Het Ellertsveld

Het Ellertsveld

Prettig en veilig wonen

Het Ellertsveld is een gezellig woonwijkcentrum in Schoonoord. Er hangt een gemoedelijke sfeer en u kunt er beschut wonen. Het Ellertsveld bestaat al sinds 1939 en is 'eigen' voor mensen uit Schoonoord en omgeving.

Contact

U kunt in Het Ellertsveld terecht voor:

Lees hier welke zorg Treant levert op deze locatie, met welke indicatie bewoners hier terecht kunnen en welke uitsluitingscriteria gelden.

Het gezondheidscentrum van Schoonoord is onder hetzelfde dak gehuisvest.

Wat wilt ú?

Wij horen graag wat u belangrijk vindt. U bepaalt zelf wat u doet en welke zorg u ontvangt. Daar past de visie van Treant Zorggroep prima bij, met de slogan 'Omdat zorg persoonlijk is'. 

Ook zorg in Sleen en Aalden

We werken samen met woonwijkcentrum De Schoel in Sleen en woonwijkcentrum De Korenhof in Aalden. Samen met u kijken en bepalen we waar we u het beste de zorg kunnen bieden die u wenst.

Inloopspreekuur voor mantelzorgers

Elke eerste maandagmiddag van de maand houdt Treant in Het Ellertsveld van 14.30 tot 16.30 uur een inloopspreekuur voor mantelzorgers. Bent u mantelzorger en heeft u vragen over ziektebeelden, beperkingen of praktische zaken, dan bent u van harte welkom tijdens het inloopspreekuur. Ook als u informatie of advies wenst over de zorg, wet- en regelgeving of een luisterend oor nodig heeft, kunt u terecht in Het Ellertsveld. Als er thuiszorg nodig is, dan kunnen wij u in contact brengen met een wijkverpleegkundige. Voor meer informatie over het inloopspreekuur belt u met Rita Jeuring van Treant, 06 50 42 81 31.

En die naam...

Het Ellertsveld is ook de naam van een natuurgebied bij Schoonoord. Tegenwoordig is hier behoorlijk veel bos, maar vroeger was het een uitgestrekt heideveld. Die naam verwijst weer naar Ellert uit de sage van Ellert en Brammert.

Het Ellertsveld op Facebook

Het Ellertsveld heeft zijn eigen pagina op Facebook. Neem snel een kijkje!
 

Beoordeel onze zorg op ZorgkaartNederland

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Bezoek aan corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen is helaas niet mogelijk. Dit geldt voor patiënten met Covid-19 (uit deze regio én andere regio's) die zijn opgenomen op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling. Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste.
Voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (non-Covid patiënten uit deze regio én andere regio's) is bezoek mogelijk van maximaal 1 gescreende persoon voor 1 uur per dag. Deze bezoekregeling geldt nu ook voor non-Covid patiënten op de Intensive Care, Eerste Hart Hulp, hartbewaking (CCU), Verloskunde, Kinderafdeling en Spoedeisende Hulp. 
Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk.
Voor patiënten die terminaal zijn, wordt een uitzondering gemaakt. Meer informatie


Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekersvoor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis en de informatiepagina over coronazorg voor patiënten in De Horst (incl. veelgestelde vragen & informatie voor familieleden).