Praktische zaken › Treant

Praktische zaken

Indicatie CIZ

Voor de zorg en begeleiding van De Schutse heeft u een indicatie nodig. De zorgbemiddelaar geeft u daar bij de kennismaking informatie over en kan u bij de aanvraag begeleiden. U krijgt de indicatie van het regionale Centrum Indicatiestelling Zorg, het CIZ. De soort zorg die u krijgt en hoe vaak u die zorg krijgt, staat in het 'zorgzwaartepakket', het ZZP.

Het kan zijn dat uw zorgbehoefte anders is dan in uw indicatie is omschreven. Bijvoorbeeld omdat u behoefte heeft aan extra zorg. U kunt dan tegen een redelijke vergoeding gebruik maken van onze aanvullende dienstverlening. Bespreek dit ook met onze zorgbemiddelaar. 

Vrijwilligerswerk doen in De Schutse of Selkersgoorn?

Denkt u erover om vrijwilligerswerk te gaan doen in De Schutse of Selkergoorn? Dat horen we graag! De Schutse en Selkersgoorn hebben een eigen vrijwilligerscoördinator. U kunt met haar contact opnemen via tel. 0900 - 0591. Kom bij twijfel gewoon een keertje een dag meelopen. Meer over vrijwilligerswerk

Samenwerking De Schutse en Promens Care
Cliënten van Promens Care, allen met een verstandelijke beperking, doen twee dagen per week allerlei werkzaamheden in De Schutse. Dit onder begeleiding van medewerkers van Promens Care.

Cliëntenraad De Schutse en Selkersgoorn

De Schutse en Selkersgoorn hebben samen een lokale cliëntenraad, die de belangen behartigt van de bewoners en cliënten van De Schutse en Selkersgoorn. Ook is er een centrale, overkoepelende cliëntenraad die de belangen van alle cliënten van Treant Zorggroep bewaakt.  Wilt u meer weten over de lokale cliëntenraad? Neem dan contact met ons op via 0900 0591.

Alzheimercafé Coevorden

Graag wijzen we u op het bestaan van het Alzheimercafé Coevorden. Elke eerste dinsdagavond van de maand zijn er gespreksavonden voor iedereen die met dementie te maken heeft.
Meer over Alzheimercafé Coevoerden

Cadeautje

Wilt u een zorgverlener van De Schutse bedanken voor zijn of haar goede zorgen? Doe dat dan in de vorm van een gift aan bijvoorbeeld de Stichting Vrienden van De Schutse en Selkersgoorn.
Medewerkers mogen namelijk geen cadeaus aannemen. 

Bereikbaarheid De Schutse

De Schutse is met de auto en met het openbaar vervoer goed bereikbaar: 

Met het openbaar vervoer:
Vanaf het NS-station in Coevorden is het ongeveer 15 minuten lopen naar De Schutse. U kunt ook gebruik maken van Regiotaxi Vechtdal, tel. 0900 8412. (Welke bus?)

Met de auto:
Bij de ingang van De Schutse kunt u uw auto gratis parkeren.

Uw huisdier is welkom

Uw huisdier is welkom, ook als u in De Schutse komt wonen. U blijft uw huisdier wel zelf verzorgen en de andere bewoners en bezoekers mogen er geen last van hebben. Daarom hebben we een aantal huisregels voor huisdieren opgesteld. Zo heeft u uw hond bijvoorbeeld altijd aan de lijn, behalve in uw eigen woning.

Ga terug naar hoofdpagina locatie