De Schutse › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

De Schutse

De Schutse

Prettig en veilig wonen

Woonwijkcentrum De Schutse in Coevorden is er voor iedereen die verzorging nodig heeft en niet langer zelfstandig kan wonen. Maar ook voor mensen die op zichzelf wonen en zorg nodig hebben of gezelligheid zoeken. Het voelt hier goed, voor bewoners én bezoekers.

Contact

Wat zijn uw wensen?

Laat ons weten wat uw wensen en behoeften zijn. We bieden hier belevingsgerichte zorg: we willen u graag de zorg bieden die echt bij u past! Hebt u een bepaalde wens, dan zoeken we naar een passende oplossing. Onze medewerkers en vele vrijwilligers spannen zich in om van De Schutse een prettig, veilig en toch ook open huis te maken. Zodat u zich hier thuisvoelt en uw familie en vrienden zich ook altijd welkom voelen.

De Schutse biedt veel mogelijkheden. In De Schutse zelf, maar ook bij u thuis:

Lees hier welke zorg Treant levert op deze locatie, met welke indicatie bewoners hier terecht kunnen en welke uitsluitingscriteria gelden.

Over De Schutse

Woonzorgcentrum De Schutse is een modern gebouw met 76 zorgappartementen, 25 woningen binnen het complex (zogeheten inleunwoningen) en 40 aanleunwoningen op het terrein. In De Schutse is een winkel voor uw dagelijkse boodschappen en een restaurant, het Atrium, waar u de hele dag terecht kunt. Ook zijn hier een kapsalon en een praktijk voor fysiotherapie.

We werken samen met woonwijkcentrum Selkersgoorn in Dalen en voor activiteiten met verschillende verenigingen uit Coevorden.

Omgeving

De Schutse staat in de wijk Poppenhare in Coevorden, aan de rand van het prachtige Van Heutzpark en het Stieltjeskanaal. Daar kunt u al dan niet begeleid wandelen, fietsen of in alle rust even op een bankje zitten en van het passerende vaarverkeer genieten. Ons woonwijkcentrum is in 2003 gerenoveerd en deels nieuw gebouwd; onze zorgappartementen en inleunwoningen zijn mooi ruim. De aanleunwoningen zijn prachtig gelegen. U hebt er uitzicht over het Van Heutzpark of het Stieltjeskanaal.
 

Beoordeel onze zorg via ZorgkaartNederland

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Bezoek aan corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen is helaas niet mogelijk. Dit geldt voor patiënten met Covid-19 (uit deze regio én andere regio's) die zijn opgenomen op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling. Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste.
Voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (non-Covid patiënten uit deze regio én andere regio's) is bezoek mogelijk van maximaal 1 gescreende persoon voor 1 uur per dag. Deze bezoekregeling geldt nu ook voor non-Covid patiënten op de Intensive Care, Eerste Hart Hulp, hartbewaking (CCU), Verloskunde, Kinderafdeling en Spoedeisende Hulp. 
Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk.
Voor patiënten die terminaal zijn, wordt een uitzondering gemaakt. Meer informatie


Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekersvoor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis en de informatiepagina over coronazorg voor patiënten in De Horst (incl. veelgestelde vragen & informatie voor familieleden).