Dagverzorging › Treant

Dagverzorging

Dagopvang

Woont u zelfstandig, maar hebt u wel enige zorg of wat structuur nodig, dan kunt u een of meer dagdelen per week in De Schoel terecht voor dagverzorging. Hier ontmoet u ook andere buurtbewoners. 

Wanneer dagverzorging?

Vijf dagen per week van maandag t/m vrijdag is de dagopvang van De Schoel geopend van 10 tot 16 uur. Elke week kunt u ’s avonds deelnemen aan een gezamenlijke broodmaaltijd. De dagopvang is een gezellige en kleurrijk ingerichte kamer die u snel thuis doet voelen. Heerlijke fauteuils om even tot rust te komen ontbreken dan ook niet aan de inrichting. Er is aandacht voor uw dagstructuur waarbij respect is voor eigen identiteit en zingeving. U ontmoet andere mensen en onze gediplomeerde beroepskrachten helpen u indien gewenst contacten aan te gaan en te onderhouden.

 

Ondersteuning behandelaars

We stimuleren u met zelfredzaamheid. Eventueel met de hulp van behandelaars (ergotherapie, fysiotherapie, huisarts, psycholoog etc) proberen we uw zelfstandigheid zo lang mogelijk te behouden. Dagopvang kan ook ingezet worden om het thuisfront te ontlasten. De dagverzorging helpt met therapie en geheugentraining, maar ondersteunt u daarin ook op het emotionele vlak met adviezen en begeleiding. Regelmatig hebben medewerkers overleg met de familie, thuiszorgmedewerkers, praktijkondersteuning van de huisartsen en zorgbemiddelaars. 

Ga terug naar hoofdpagina locatie