Dagbesteding 'Het Plein' in Sleen

Dagbesteding 'Het Plein'

Wanneer u ouder wordt en uw partner valt weg, dan is het fijn om onder de mensen uit Sleen te zijn, samen koffie te drinken, te bewegen, spelletjes te doen of de krant te lezen. Bij dagbesteding ‘Het Plein’ in De Schoel kunt u op dinsdag, woensdag en vrijdag terecht voor zinvolle dagbesteding. Het is een initiatief van Treant, thuiszorg Icare en de huisartsenpraktijk in Sleen.

In de gezellig ingerichte gemeenschapsruimte komt u weer in contact met mensen die u nog uit Sleen of van vroeger kent. Of u doet leuke, nieuwe contacten op. Op de dagbesteding ervaart u niet alleen de gezelligheid van samen koffie/thee drinken, maar het kan ook gaan over hoe het is om ouder te worden, om ervaringen uit te wisselen. Of om samen herinneringen aan vroeger op te halen. Over het vervoer naar de dagbesteding hoeft u zich geen enkele zorgen te maken: vrijwilligers halen u met de auto op en brengen u ook weer veilig thuis.

Activiteiten

Samen met een van onze medewerkers neemt u door welke activiteiten u leuk vindt en graag wilt doen op ‘Het Plein’.

Samen met een van onze medewerkers neemt u door welke activiteiten u leuk vindt en graag wilt doen op ‘Het Plein’. U kunt bijvoorbeeld bridgen, klaverjassen, rummikuppen, schaken, dammen, wandelen, koken, bakken, timmeren, tuinieren, geheugentraining, omgaan met de computer of iPad. Of misschien heeft u zelf een idee voor een leuke activiteit. Geef dit dan altijd aan. Ook kunt u in de middag samen met de andere deelnemers genieten van een warme maaltijd.

Wat kost het?

Voor de meeste ouderen geldt de maatwerkvoorziening in de Wmo. De medewerker van dagbesteding ‘Het Plein’ helpt u bij de aanvraag.

Wilt u eerst eens komen kijken en de sfeer proeven? Neem dan contact met Ivonne Steinfort of Carla Blank. Telefoon: 06 11 79 31 09.

Ga terug naar hoofdpagina locatie