Wonen met zorg in De Paasbergen › Treant

Wonen met zorg in De Paasbergen

We bieden hier wonen met zorg (verzorgingshuiszorg) en wonen met intensieve zorg en/of behandeling (verpleeghuiszorg) aan ouderen met lichamelijke klachten en beperkingen en aan mensen met dementie. Dat kan ook tijdelijk.

Ouderen met lichamelijke klachten

Heeft u lichamelijke beperkingen en regelmatig zorg nodig? En is het lastig om die zorg in uw eigen woning te krijgen? Dan kunt u daarvoor terecht in De Paasbergen. We bieden zorg aan oudere mensen met een chronische ziekte en/of (ernstige) lichamelijke beperkingen. Deze zorg wordt ook wel somatische zorg of chronisch-somatische zorg genoemd.

We helpen u met alle dagelijkse handelingen die u niet meer alleen kunt. Denk aan: opstaan, douchen of baden, aankleden, eten, naar bed gaan. Als dat zin heeft en u wilt dat, dan schakelen we ook een behandelaar in, bijvoorbeeld een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of diëtist. Het kan ook zijn dat dit na verloop van tijd nodig is.

Deze zorg bieden we met kleine zorgteams, waardoor u met minder mensen te maken heeft en er meer persoonlijk contact is. Dat vinden onze bewoners en onze medewerkers prettig.

In De Paasbergen organiseren we allerlei leuke activiteiten die zijn afgestemd op de interesses van de bewoners van De Paasbergen en andere geïnteresseerden.

Mensen met dementie

In De Paasbergen bieden we psychogeriatrische zorg: zorg voor mensen met dementie. Daarvoor hebben we drie woningen: de Havixhorst, de Lindenhorst en de Eekhorst.

Kleinschalig wonen
De bewoners leven hier samen in een veilige, huiselijke omgeving. We bieden hen belevingsgerichte zorg en activiteiten. Daarbij gaat het om wat de bewoner voelt, vindt en wil. De medewerkers en bewoners koken bijvoorbeeld zelf. Eén team levert de zorg hier 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Elke bewoner heeft een eigen appartement en er is een gezamenlijke woonkamer waar bewoners koffie en thee drinken en activiteiten doen. Alle kamers zijn op de begane grond. De huiskamers hebben openslaande deuren naar een gezellig eigen terras, waar de bewoners bij mooi weer heerlijk kunnen rondwandelen. 
Twee of drie bewoners delen een ruime badkamer. Maximaal 10 bewoners delen een gezamenlijke woonkamer met keuken.
Sinds 2012 heeft De Paasbergen een BOPZ-erkenning: deze is nodig om wonen met intensieve zorg te mogen bieden aan mensen met dementie.

Combinatie van klachten
We bieden hier ook dubbelzorg: intensieve zorg aan ouderen met dementie én een chronische ziekte en/of ernstige lichamelijke beperkingen.

Het appartement

In De Paasbergen hebben we verschillende appartementen:

  • Zitslaapkamer met keukenhoek en badkamer, tussen 60 en 65 m2 groot.
  • Woonkamer met keuken, badkamer, 2 slaapkamers en balkon.
  • Appartement bij kleinschalig wonen voor mensen met dementie: zitslaapkamer met gedeelde badkamer en een gezamenlijke huiskamer.

U kunt uw appartement zelf stofferen en inrichten met uw eigen meubels en spullen. Wel is het van belang dat de vloerbedekking en meubels geschikt zijn voor de zorgverlening en de schoonmaak. Elke kamer heeft een telefoonaansluiting, kabel voor radio en tv en een internetverbinding.

Kortdurend verblijf

Hebt u tijdelijk verzorging of verpleging nodig? Bijvoorbeeld omdat u net uit het ziekenhuis komt en nog moet herstellen? Of omdat uw partner of familie tijdelijk niet voor u kan zorgen?

Dan bent u ook van harte welkom in De Paasbergen. We bieden u de zorg die u nodig heeft en wenst.
We hebben altijd enkele appartementen vrij voor een tijdelijke opname.

Ga terug naar hoofdpagina locatie