Voorzieningen › Treant

Voorzieningen

Coupeuse

Bij de coupeuse kunt u terecht voor bijvoorbeeld het innemen van broeken of jurken, merkjes of naamlabels innaaien of het aanpassen van een sluiting in een kledingstuk. Voor speciale wensen kunt u overleggen met de coupeuse. Tevens is het mogelijk dat de coupeuse langskomt om bijvoorbeeld broeken af te spelden of de juiste maat op te nemen.

De Wenakker

De Wenakker is onze ontmoetingsruimte, het trefpunt van De Paasbergen. Het is ook meteen onze 'vernuverruimte': de plek waar je je kunt vermaken en ontspannen. Regelmatig zijn hier 's middags leuke activiteiten.

Fietslabyrint

Bewoners kunnen met het labyrint binnen een virtuele fietstocht maken door heel Nederland of door de omgeving waar ze vroeger hebben gewoond. Het fietslabyrint bestaat uit een groot beeldscherm met een speciale fiets. Bewoners in een rolstoel of bewoners die vanwege een beperking niet op een hometrainer kunnen fietsen, kunnen ook gebruikmaken van het labyrint. Zo fietsen bewoners niet alleen veilig, maar blijven ze in beweging, genieten ze van de beelden uit de omgeving en zijn ze ongemerkt aan het trainen.

Huisartsenpost

In een vleugel van De Paasbergen is huisartsenpraktijk Derksen en Engelsman gevestigd. De praktijk is een mooie aanvulling voor het woonwijkcentrum omdat minder mobiele bewoners van De Paasbergen nu eenvoudiger de huisartsenpraktijk kunnen bezoeken.

Kapsalon

Bij kapster Jannie Kamies kunt u op dinsdag en woensdag  terecht om uw haar te laten knippen, kleuren, watergolven of opmaken. Verder werkt zij op afspraak: haar telefoonnummer is 0591 35 34 23.
Als het nodig is kan de kapster ook bij u langskomen.

Mantelzorgcafé

Het Mantelzorgcafé biedt praktische tips, een luisterend oor en is een ontmoetingsplek waar mantelzorgers en andere geïnteresseerden ervaringen kunnen uitwisselen. Het café vindt drie keer per jaar plaats en er staat steeds een ander thema centraal. De toegang is gratis. Neem voor vragen contact op met Liesbeth Scholten: liesbeth.scholten@treant.nl of 06 20 11 26 78.

Pedicure

We hebben sinds kort een nieuwe pedicureruimte, dus daar kunt u prima terecht. De pedicure kan ook bij u langskomen. U kunt haar telefonisch bereiken via tel. 0599 62 01 97 (Diena).

Restaurant

In De Wenakker (het trefpunt) is ook ons restaurant. Bewoners en familie kunnen hier 's ochtends koffie en thee drinken. Tussen de middag -  van 12.30 tot 14.00 uur - kunnen bewoners, bezoekers en 55-plussers uit Odoorn en omgeving hier terecht om warm te eten.

Winkel

In onze winkel kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen. We hebben een behoorlijk uitgebreid assortiment.

Belevingstuin ‘Oringer Hof’

De Paasbergen heeft een belevingstuin met beweegtoestellen. Hier kunnen bewoners, bezoekers én omwonenden genieten van de natuur, tuinieren of lekker ontspannen op een bankje. Bij de aanleg van de tuin is rekening gehouden met de beleving en mogelijkheden van de (dementerende) bewoners. Het is een veilige en prettige plek, waar bewoners zelfstandig gebruik van kunnen maken.

Rolstoelbus

De Paasbergen heeft een rolstoelbus voor bewoners en wijkbewoners. Er is plek voor zeven zittende personen inclusief chauffeur of voor vier rolstoelgebruikers inclusief begeleider en chauffeur. De bus is niet alleen bedoeld voor bewoners van De Paasbergen, maar ook voor mensen uit de omgeving die gebruik willen maken van rolstoelvervoer. De bus heeft twee vaste chauffeurs. 

Ga terug naar hoofdpagina locatie