Praktische zaken › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Praktische zaken

Indicatie en financiering

Onze klantrelatiebeheerder geeft u bij de kennismaking informatie over de voor u benodigde indicatie en de financiering. Zij kan u ook bij de aanvraag begeleiden.
Een indicatie vraagt u aan bij het regionale Centrum Indicatiestelling Zorg, het CIZ. 
U kunt de zorgbemiddelaar bereiken via tel. 0900 0591.
Meer over zorg aanvragen >

Cliëntenraad

De Korenhof is onderdeel van Het Ellertsveld in Schoonoord. Er is een gezamenlijke cliëntenraad voor Het Ellertsveld, De Korenhof en De Schoel in Sleen.

De cliëntenraad komt een keer per maand bij elkaar en spreekt met de leidinggevenden van de locaties over zaken die cliënten aangaan. Per locatie is er ook een jaarvergadering.
Wilt u meepraten in de cliëntenraad? Neem dan contact op met de cliëntenraad.

Trombosedienst

U kunt in De Korenhof bloed laten prikken door het lab.

Vrijwilligerswerk doen?

Denkt u erover om vrijwilligerswerk te gaan doen in Het Ellertsveld, De Schoel of De Korenhof? Daar zijn wij heel blij mee.
Voor De Korenhof kunt u contact opnemen met de vrijwilligerscoördinator Hilda Kiers. Zij helpt u verder om een leuke invulling te geven aan uw wens om vrijwilliger te worden.
Tel. 06 30 57 36 11 of mail: h.l.kiers@treant.nl.

Hier werken?

Wilt u in De Korenhof werken? Ga dan naar onze vacaturepagina >.

Ga terug naar hoofdpagina locatie

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Bezoek aan corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen is helaas niet mogelijk. Dit geldt voor patiënten met Covid-19 (uit deze regio én andere regio's) die zijn opgenomen op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling. Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste.
Voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (non-Covid patiënten uit deze regio én andere regio's) is bezoek mogelijk van maximaal 1 gescreende persoon voor 1 uur per dag. Deze bezoekregeling geldt nu ook voor non-Covid patiënten op de Intensive Care, Eerste Hart Hulp, hartbewaking (CCU), Verloskunde, Kinderafdeling en Spoedeisende Hulp. 
Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk.
Voor patiënten die terminaal zijn, wordt een uitzondering gemaakt. Meer informatie


Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekersvoor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis en de informatiepagina over coronazorg voor patiënten in De Horst (incl. veelgestelde vragen & informatie voor familieleden).