Wonen met een ziekte of beperking - (Jong)volwassenen › Treant

Wonen met een ziekte of beperking - (Jong)volwassenen

Je bent jong en je wilt wat

Je leven bestaat uit meer dan je ziekte of beperking, maar toch is opname in een woonzorgcentrum soms nodig. Wel ingrijpend, zeker als je nog jong bent. Daarom hebben we een afdeling voor mensen die nog geen 60 jaar zijn.

Voor wie?

Onze jongerenafdeling is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar, die hun leven op hun eigen manier willen leven. Hier wonen en verblijven mensen met een chronische ziekte, lichamelijke handicap of niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Of mensen die moeten revalideren na een ongeval of operatie. Op de afdeling is 24 uur per dag, 7 dagen per week, zorg aanwezig. Deze zorg noemen we somatische zorg.
De jongerenafdeling bestaat uit 'de Runde' op de begane grond en 'de Reest' op de eerste verdieping. In beide zijn 21 eenpersoonskamers voor (jong)volwassenen.

Eigentijdse afdeling

Onze jongerenafdeling heeft een eigentijdse sfeer en voldoet zo veel mogelijk aan de wensen die een jongere doelgroep stelt aan zijn of haar leefomgeving. Meer dynamiek, beweging, lawaai, muziek...
Je hebt hier een eigen kamer die je zelf gezellig kunt maken en bent met leeftijdsgenoten. Je bepaalt zelf je dagelijkse ritme en bezigheden. We organiseren aansprekende activiteiten waaraan je kunt meedoen, maar je kunt ook zelf ideeën voor de vrijetijdsbesteding inbrengen.

Ook als je ouder wordt, hoef je niet naar een andere afdeling te verhuizen.

Zorg en behandeling

Ons uitgangspunt is dat iedereen zo zelfstandig mogelijk woont en leeft. Wat je zelf kunt en wilt doen, dóe je zelf - met een beetje hulp van ons. Voor je dagelijkse verzorging, steun en praktische hulp kun je altijd terecht bij een vast team van begeleiders: verzorgenden, verpleegkundigen en de verpleeghuisarts.
Onze Medisch Ondersteunende Dienst (logopedist, ergotherapeut, fysiotherapeut, diëtist, psycholoog, maatschappelijk werker en geestelijke verzorger) vult het behandelteam aan.

Wat doe je graag?

Natuurlijk doet iedereen de dingen die hij of zij graag doet. En er is hier van alles te doen. Toch willen we een paar dingen in het bijzonder noemen:

Truckerscafé
Een aantal bewoners zit graag samen in het café; ze hebben een eigen plek gemaakt, het truckerscafé. 

FC Emmen
Ook is er een vrij grote groep supporters van FC Emmen, die natuurlijk in het bezit zijn van seizoenskaarten. 

Camping
Verder zijn degenen die dat willen, in de zomer regelmatig te vinden op camping/vakantiepark De Fruithof in Klijndijk, waar we een tent hebben staan.

De kamer

Alle kamers in De Horst zijn eenpersoonskamers. De kamers zijn voorzien van gordijnen, linoleum, behang en een bed. Je kunt je kamer inrichten met je eigen meubels en spullen.
Elke kamer heeft een telefoonaansluiting, kabel voor radio en tv en een internetverbinding. Hier kun je tegen betaling gebruik van maken.
De ruime badkamer deel je met je buurman of buurvrouw. Per 6, 8 of 10 bewoners is er een gemeenschappelijke huiskamer, waar je samen koffie kunt drinken, koken, eten,  televisie kijken enzovoort.

Interesse of vragen?

Denk je dat deze vorm van wonen met zorg iets voor je is? Of heb je er vragen over?
Neem dan contact op met de zorgbemiddelaar via 0900 0591.

Ga terug naar hoofdpagina locatie