Stages › Treant

Stages

Stages

Treant biedt stageplaatsen voor (zorg)professionals in de dop voor verschillende opleidingen en elk jaar zijn er veel aanmeldingen. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen die stage bij Treant komen lopen voor het praktijkgedeelte van een opleiding. Hieronder lees je de mogelijkheden.

Beroepsoriënterende stage vanuit middelbaar onderwijs
Zit je op een school voor middelbaar onderwijs en ben je op zoek naar plaats voor een beroepsoriëntatie? Dan kun je dat regelen via je school.

Stages voor verpleegkundige en verzorgende basisopleidingen
Als je stage wilt lopen vanuit een opleiding tot verpleegkundige (mbo/hbo), doktersassistente, verzorgende, helpende of medewerker maatschappelijke zorg, dan regel je dat via de stagecoördinator van je opleiding. Je kunt je niet rechtstreeks aanmelden bij Treant.

Wist je trouwens dat de Drentse Kei voor studenten 2018 bij ons stageliep?

Overige stages
Volg je een andere opleiding dan hierboven en zoek je een stageplaats? Meld je dan aan via het stageaanvraagformulier. We bemiddelen dan tussen jou en de afdeling waar je graag wilt stagelopen. En zorgen zo voor de juiste stageplaats voor jou. Als we een plek voor je hebben, dan nemen we binnen zes weken contact met je op.

Leerbedrijf SBB erkenning
Treant Zorggroep is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend als leerbedrijf. Dat betekent dat we voldoen aan de kwalitatseisen van het mbo voor het bieden van stageplaatsen. Onder deze SBB-erkenningen vallen de volgende sectoren:

  • Techniek en gebouwde omgeving
  • Mobiliteit, transport, logistiek en maritiem
  • Zorg, welzijn en sport
  • Handel
  • ICT en creatieve industrie
  • Voedsel, groen en gastvrijheid
  • Zakelijke dienstverlening en veiligheid
  • Specialistisch vakmanschap

Lees meer over deze sectoren op de website van de SBB. 

Afspraken stage
We hebben bij Treant een hoop te bieden, we creëren een goede leeromgeving. We regelen graag het nodige voor je en nemen onze stagiair(e)s serieus. Andersom verwachten we ook veel van jou. Gelijk aan onze medewerkers zijn er allerlei regels en voorschriften waaraan je je moet houden. Zodra de stage is afgesproken ontvang je een reglement waarin de regels en voorschriften staan vermeld.

Meer weten?

Voor meer informatie over de mogelijkheden van een stage kun je contact opnemen met de afdeling Opleiding: stagebureauopleiding@treant.nl.

06-29 40 84 99 (Johanna Brouwer, stagecoördinator) / b.g.g. 06-51 13 59 03 (secretariaat Stagebureau)