Transmuraal Coördinatiecentrum Treant (TCCT) › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Transmuraal Coördinatiecentrum Treant (TCCT)

Het Transmuraal coördinatie centrum Treant (TCCT) verzorgt de informatie uitwisseling tussen de eerste en tweede lijn. Ook verzorgt het TCCT het leggen van contacten tussen de beide lijnen.
Dit betreft o.a. jaarlijkse gesprekken van verschillende huisartsenkoppels met vakgroepen en het maken van werkafspraken rond ziektebeelden. Het TCCT monitort eveneens de herziening van werkafspraken. Wanneer werkafspraken zijn geactualiseerd worden deze door middel van scholing voor de drie regio's uitgerold.

Het TCCT heeft drie transmuraal coördinatoren:

  • Greet Anholts, huisarts, voor de regio Hoogeveen, g.anholts@treant.nl
  • vacature voor de regio Emmen,
  • vacature voor de regio Stadskanaal

Het ondersteunend transmuraal bureau wordt bemand door
Yvonne Dammer, beleidsmedewerker, y.dammer@treant.nl
Marijke Ambrosius, secretaresse, transmuraal@treant.nl

telefoonnr. 0591-691267

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Er is helaas geen bezoek mogelijk op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling voor corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen. Dit geldt voor álle patiënten die opgenomen zijn op deze afdelingen, zowel voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus als voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (patiënten uit deze regio én andere regio's). Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste. Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk. Meer informatie

Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen en Friesland. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekers en voor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis