Goede en veilige zorg: Durf te vragen! › Treant

Goede en veilige zorg: Durf te vragen!

Wordt u opgenomen bij Treant of brengt u een bezoek aan de polikliniek, dan kunt u actief een bijdrage leveren aan veilige zorg. Via een flyer 'Goede en veilige zorg: Durf te vragen!' (PDF) nodigt Treant u uit om actief mee te denken over uw eigen zorgproces. Voor jongeren en voor ouders van kleine kinderen is er een speciale variant van deze patiëntveiligheidskaart.

Voorbereiding
U vindt de flyer hier - op onze website, maar ook op onze ziekenhuislocaties. Op uw kamer en eventueel op televisie- en wachtkamerschermen.

Wordt u opgenomen bij Treant, dan wordt de kaart - in het kader van samen beslissen - met u besproken.

De kaart helpt u bij het voorbereiden van uw bezoek aan ons ziekenhuis. Ook kan de kaart van pas komen om gebeurtenissen die u tijdens uw bezoek signaleert bespreekbaar te maken met uw zorgverleners. Bijvoorbeeld als u dat wat de dokter of verpleegkundige u vertelt niet goed begrijpt. Of als u medicijnen krijgt die er anders uitzien dan u gewend bent.

Vragen stellen: 3 goede vragen!
Het stellen van juiste vragen aan uw zorgverleners kan soms best lastig zijn. Drie goede vragen helpen u om informatie te krijgen.

Volwassenen: kijk op www.3goedevragen.nl.

  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden?
  • Wat betekent dat in mijn situatie?

Kinderen: op de website 'Bij de dokter? 3 goede vragen' lezen kinderen hoe ze goede vragen aan de dokter kunnen stellen.

Varianten van de patiëntveiligheidskaart

Al deze kaarten zijn gebaseerd op de kaarten die de Patiëntenfederatie Nederland ontwikkelt.