Ziekenhuis Bethesda krijgt alle TopZorg-predicaten van Menzis › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda krijgt alle TopZorg-predicaten van Menzis

Geplaatst op: 10 januari 2011

Waaronder het TopZorg-predicaat voor de behandeling van borstkanker.

Ziekenhuis Bethesda heeft alle 10 TopZorg-predicaten van Menzis gekregen. Van alle ziekenhuizen in Nederland hebben slechts twee ziekenhuizen alle TopZorgpredicaten in hun bezit. Het gaat om de behandeling van borstkanker, meniscus, spataderen, staar, liesbreuk en obstructieve slaap apneu syndroom. De TopZorg-predicaten worden uitgedeeld aan ziekenhuizen die zorg op maat leveren. Het betekent dat men kan vertrouwen op zeer goede medische kwaliteit en dat patiënten sneller worden geholpen. Ook informatievoorziening en bejegening zijn bovengemiddeld goed. De TopZorg-predicaten voor keel- en neusamandelen, totale knie- én heupprothese en rughernia zijn vorig jaar al toegekend aan Ziekenhuis Bethesda. De predicaten zijn toegewezen voor twee jaar.

De criteria van Menzis zijn tot stand gekomen na gesprekken met de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie (NPCF), categorale patiëntenverenigingen en klanten van Menzis. Ook ziekenhuizen en huisartsen zijn vooraf geconsulteerd.

Bas Leerink, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor zorginkoop Menzis, vindt het een knappe prestatie van Ziekenhuis Bethesda: “TopZorg is kwaliteit langs de meetlat van de ervaringsdeskundigen: de specialist en de patiënt. Kan een ziekenhuis daaraan voldoen, dan belonen we dat. Door de criteria met zowel specialisten als patiënten af te stemmen, is hierover bovendien nergens in het land onenigheid.”

Dirk Jan van Berckel, directeur van Ziekenhuis Bethesda: ”Ik ben erg trots met het maximaal haalbare aantal TopZorg-predicaten. Uiteraard ben ik erg verheugd over het predicaat voor borstkankerzorg. Na alle perikelen met CZ over de volume-eis, is dit een bevestiging van de kwaliteit van onze zorg. Dat hebben we ook steeds gezegd. Daarnaast is het een groot compliment voor de inzet van de specialisten en medewerkers van het ziekenhuis”.