Verhalen uit de frontlinie | schoonmaakmedewerker Gesina Hagemeijer › Treant Zorggroep

LET OP! Heeft u een afspraak, of vragen over bezoek en de bezoektijden? Kijk dan eerst op onze corona-informatiepagina.

Verhalen uit de frontlinie | schoonmaakmedewerker Gesina Hagemeijer

Geplaatst op: 20 mei 2020

Tijdens de coronacrisis delen we verhalen van mensen uit de corona-frontlinie. Dit keer vertelt Gesina Hagemeijer, algemeen schoonmaakmedewerker van Visschedijk, over haar werk op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen.

Gesina, wat doe je normaal gesproken op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen?

Normaal gesproken werk ik van 6 tot half 8 op de centrale sterilisatie afdeling (CSA), daarna maak ik van kwart voor 8 tot 11 uur Noord 3 en de piketkamers op Noord 2 schoon. Daarnaast help ik waar nodig is mee in de ochtend.

 

Welke werkzaamheden verricht je nu door het coronavirus/ wat is er veranderd in je werk?

Nu ben ik werkzaam op de Covid-19 afdeling. Hier doe ik van half 9 tot 2 uur alle schoonmaakwerkzaamheden op de afdeling. Ik mag nu niet de afdeling af en heb daardoor bijna geen contact meer met mijn collega’s. De werkzaamheden moet ik nu volledig in beschermende kleding uitvoeren. Denk hierbij aan muts, spatbril, handschoenen en overjas. Als ik klaar ben met mijn werk mag ik nu niet meer werken op andere afdelingen en moet ik direct naar huis.

Hoe ervaar je deze hectische tijd?

Deze tijd vind ik als een zware emotionele tijd. Het zien van zieke Covid-19 patiënten is best zwaar. Mensen zijn heel erg ziek en lijden daaronder. Dat ze geen bezoek mogen ontvangen en daardoor eenzaam zijn merk ik direct aan alle patiënten. Ze beginnen vaak een praatje en laten foto’s zien van familie of dingen die voor hun belangrijk zijn. Wanneer iemand overlijdt is dit erg aangrijpend omdat je weet dat ze daar alleen liggen en er vaak niemand bij ze is. Gelukkig kan ik mijn emoties bespreken met mijn leidinggevende en collega’s, collega’s van de verpleging of van Visschedijk.

Maak je je zorgen over besmetting?

Ik maak mij geen zorgen over besmetting. Mijn handen zijn of in handschoenen of worden constant gewassen of komen met  desinfectiemiddel in aanraking. Daarnaast hebben we een muts op, een bril op en een schort voor. Op de plaatsen daar waar handhygiëne minder goed toegepast wordt buiten het ziekenhuis, loop ik denk ik meer risico om besmet te worden met Covid-19 dan op de plek waar ik werk.

Naast alle narigheid in de periode: wat voor positiefs komt hier uit?

Het respect voor de medemens is enorm gegroeid. Er is op het moment geen elke verschil tussen mensen met verschillende functies. Daar waar eerder nog best wel verschil te merken was. Op de afdeling waar ik werk is een heel fijn gevoel van saamhorigheid wat ik niet eerder tijdens mijn werk gevoeld heb. Ik vind dit heel erg fijn. Hopelijk blijft dit gevoel hangen als deze hele crisis, dat is het voor mij, over is. 1 team met 1 doel: de patiënt en zijn/haar gezondheid!

Gerelateerde locaties

Gerelateerd