Treant en CDA willen streekziekenhuizen en bereikbare zorg voor Drenthe behouden › Treant Zorggroep

LET OP! Heeft u een afspraak, of vragen over bezoek en de bezoektijden? Kijk dan eerst op onze corona-informatiepagina.

Treant en CDA willen streekziekenhuizen en bereikbare zorg voor Drenthe behouden

Geplaatst op: 8 maart 2017

De zorgen van de landelijke politiek over de toekomst van streekziekenhuizen en zorg in deze regio zijn terecht. Tegelijk helpen onjuiste beelden en negatieve publiciteit niet bij het zorgen voor goede, bereikbare en betaalbare zorg in deze regio. Dat zei Carla van de Wiel, interim-voorzitter raad van bestuur van Treant Zorggroep bij het bezoek van Tweede Kamerlid Agnes Mulder aan woonwijkcentrum De  Paasbergen in Odoorn. Mulder sprak eerder namens het CDA haar zorgen uit over de toekomst van de ziekenhuiszorg in Drenthe.

“Samen moeten we zorgen dat we ook in de toekomst goede, bereikbare en betaalbare zorg kunnen leveren. De betrokkenheid van politieke partijen als het CDA is daarbij hard nodig”, aldus Van de Wiel. “Ja, concentreren van complexe zorg is nodig. Als Treant investeren we ook in onze ziekenhuizen. We nemen twee SEH-artsen aan op locatie Refaja en hebben een modern en nieuw mammacentrum in Hoogeveen.

Tijdens het bezoek werd ook gesproken over bereikbaarheid van zorg. Van de Wiel: “Sommige zorg kan juist dichter bij huis. De zorg voor oudere bijvoorbeeld vindt in de toekomst steeds minder in ziekenhuizen plaats maar  dichter bij de mensen in één van onze 17 locaties voor verpleeg- en ouderenzorg. Bij complexere ziekenhuiszorg kan het zo zijn dat mensen naar een ander ziekenhuis gebracht worden. Met OV-bedrijven, provincie en gemeenten gaan we in gesprek om te bekijken of we reistijden met het openbaar vervoer kunnen inkorten”.