Roparunners lopen voor inrichting wachtkamers mammacentrum Treant Zorggroep › Treant Zorggroep

Roparunners lopen voor inrichting wachtkamers mammacentrum Treant Zorggroep

Geplaatst op: 22 april 2016

Op donderdag 21 april heeft chirurg Leonie Smit namens het mammacentrum van Treant Zorggroep in ziekenhuislocatie Bethesda een cheque van € 56.000,- in ontvangst mogen nemen van het Hoogeveense Roparunteam de Drenthe Runners. Het mammacentrum is voor de diagnose en chirurgische behandeling van borstkanker.

‘Wij zijn de Roparun ontzettend erkentelijk voor dit grote bedrag’, aldus Leonie Smit. ‘Nu hoeven we de wachtkamers van ons nieuwe centrum niet in te richten met standaard kantoormeubilair, maar kunnen we het echt aangenaam en huiselijk maken. Tussen de verschillende onderzoeken voor het opsporen (of juist uitsluiten) van borstkanker zit altijd wat wachttijd. Daar ontkom je niet aan. Dan is het heel fijn wanneer dat in een goede ambiance kan gebeuren. Denk daarbij aan een fijne leestafel, een kopje koffie of thee, een loungebank, actuele tijdschriften, maar ook aan een paar fietsen om er even tussenuit te kunnen als je dat wilt.’

Drenthe Runners
Het Roparunteam de Drenthe Runners is opgericht in 2012 en doet sinds die tijd ook mee aan de Roparun. Tijdens de 25ste editie van de Roparun, die in het komende Pinksterweekend wordt gehouden, loopt het team van Hamburg naar Rotterdam. Vanuit Hamburg starten ongeveer 100 teams en vanuit Parijs 230.
Tijdens een whisky-avond, een van de sponsorevenementen waarmee de Drenthe Runners geld ophalen voor de Roparun, is de cheque overhandigd.

Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.
Een team bestaat uit maximaal acht lopers die in een non-stop estafette ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan 1½ marathon. Daarnaast bestaat het team uit begeleidende fietsers, chauffeurs, kaartlezers, fysiotherapeuten en algemene verzorgers.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. De afgelopen 24 edities van de Roparun is al meer dan 67 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.