Operatiekamercomplex Refaja opnieuw in gebruik genomen › Treant Zorggroep

Operatiekamercomplex Refaja opnieuw in gebruik genomen

Geplaatst op: 12 januari 2018

Het nieuwe operatiekamercomplex van ziekenhuislocatie Refaja is opnieuw in gebruik genomen. Het complex werd begin vorig jaar geopend, maar moest kort daarna worden gesloten omdat er insecten gesignaleerd werden.

Om het complex hermetisch af te sluiten werd afgelopen jaar een deel van de buitengevel behandeld met een afdichtende pasta. Aan de operatiekamers zelf hoefden geen aanpassingen gedaan te worden. Het nieuwe operatiekamercomplex is na het afdichten meerdere malen met behulp van rooktesten getest op doorlaatbaarheid. De resultaten van de testen zijn goed, waardoor het complex nu weer in gebruik is. Gedurende de werkzaamheden aan het operatiekamercomplex werden de bestaande operatiekamers van ziekenhuislocatie Refaja gebruikt.

Operatiekamercomplex
Het nieuwe operatiekamercomplex van het Refaja omvat vier multifunctionele operatiekamers, inclusief holding en recoveryafdeling, met daaronder technische en personeelsruimten. Het complex staat achter het ziekenhuisgebouw en staat daarmee in verbinding via een gang. De patiënten gaan via die gang naar het operatiekamercomplex en hoeven nu niet meer door de hal naar de operatiekamers gebracht te worden.

Gerelateerde locaties