Open dag Treant Zorggroep goed bezocht › Treant Zorggroep

Open dag Treant Zorggroep goed bezocht

Geplaatst op: 21 maart 2016

In de landelijke Week van Zorg en Welzijn openden op zaterdag 19 maart ziekenhuislocatie Refaja, woonwijkcentra Holdert en Zuidermarke in Emmen, De Paasbergen in Odoorn, De Schoel in Sleen, Het Ellertsveld in Schoonoord, De Korenhof in Aalden en centrum voor hoogcomplexe, chronische en revalidatiezorg De Horst in Emmen hun deuren voor bezoekers. In het Refaja namen ruim 1600 bezoekers een kijkje achter de schermen. Ook op de open dag in de woonwijkcentra en het centrum voor hoogcomplexe, chronische en revalidatiezorg kwamen tal van bezoekers af.

In het Refaja kwamen bezoekers via een voor de open dag samengestelde route langs onder meer de spoedeisende hulp, de gipsverbandmeester, een nagebootste operatiekamer, het mortuarium, de afdelingen diëtetiek, gynaecologie, neurologie, ergotherapie en kindergeneeskunde waar kinderen hun meegebrachte pop of knuffel konden laten onderzoeken. Ook kon men vanaf de eerste verdieping van het ziekenhuis de bouw van het nieuwe operatiekamercomplex bewonderen. Ook voor kinderen waren er tal van leuke activiteiten.

In de woonwijkcentra en het centrum voor hoogcomplexe, chronische en revalidatiezorg was een gevarieerd programma met leuke activiteiten en rondleidingen en uiteraard volop informatie over ouderen en verpleegzorg die Treant zorggroep biedt. Ook was er informatie over hoe omwonenden gebruik kunnen maken van deze diensten.