Nieuwe rolstoelbus voor bewoners Het Ellertsveld in Schoonoord › Treant Zorggroep

Op www.treant.nl/corona hebben wij al ons nieuws over corona gebundeld

Nieuwe rolstoelbus voor bewoners Het Ellertsveld in Schoonoord

Geplaatst op: 21 februari 2020

Giften en een loterij maken een nieuwe rolstoelbus mogelijk voor bewoners van Het Ellertsveld in Schoonoord. Vanmiddag werd de feestelijk versierde bus door Stichting Vrienden van Het Ellertsveld  symbolisch overhandigd aan mevrouw Trijntje Zwols, de oudste bewoner van Het Ellertsveld. 

Na de overhandiging van de autosleutels aan de twee vaste chauffeurs maakten bewoners Trijntje Zwols en Jan Lanting de eerste rit met de nieuwe bus. En dat smaakt naar meer: ‘eindelijk is hij er. Met deze bus kunnen we er nog vaak op uit’, zegt mevrouw Zwols met een grote glimlach.

‘De moderne rolstoelen pasten niet meer in de oude bus’, laat Theo Hiemstra, directeur Treant Care weten. Razendsnel werd er genoeg geld ingezameld voor een nieuwe bus die voldoet aan alle veiligheidseisen voor rolstoelvervoer. ‘Het is geweldig dat dit zo voortvarend ging, want de bus is razend populair onder bewoners en wijkbewoners.’ De overhandiging was tevens het moment om alle gulle gevers te bedanken.

Van links naar rechts: chauffeur Geert Holties, Jan Lanting, Trijntje Zwols, chauffeur Louw Striker en Tiny Jansen van Stichting Vrienden van 

De nieuwe bus is luxe en comfortabel. Er is plek voor negen zittende personen inclusief chauffeur of voor vijf rolstoelgebruikers inclusief begeleider en chauffeur. De bus is niet alleen bedoeld voor bewoners van Het Ellertsveld, maar ook voor mensen uit de omgeving die gebruik willen maken van rolstoelvervoer.

Gerelateerde locaties

Informatie over het coronavirus

Op www.treant.nl/corona vind je alle informatie over de maatregelen in onze ziekenhuizen en woonzorgcentra.

Belangrijke informatie over bezoek
Bezoek aan corona-patiënten op onze ziekenhuislocatie in Emmen is helaas niet mogelijk. Dit geldt voor patiënten met Covid-19 (uit deze regio én andere regio's) die zijn opgenomen op de Intensive Care, hartbewaking (CCU) en de speciale isolatieafdeling. Een ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten, maar wel een die we moeten nemen om kwetsbare patiënten te beschermen. We houden familieleden natuurlijk op de hoogte van de situatie van hun naaste.
Voor patiënten die om andere redenen zijn opgenomen (non-Covid patiënten uit deze regio én andere regio's) is bezoek mogelijk van maximaal 1 gescreende persoon voor 1 uur per dag. Deze bezoekregeling geldt nu ook voor non-Covid patiënten op de Intensive Care, Eerste Hart Hulp, hartbewaking (CCU), Verloskunde, Kinderafdeling en Spoedeisende Hulp. 
Ook op onze locaties voor wonen en zorg is helaas geen bezoek meer mogelijk.
Voor patiënten die terminaal zijn, wordt een uitzondering gemaakt. Meer informatie


Patiënten op de andere ziekenhuisafdelingen mogen geen bezoekers meer ontvangen van buiten Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. We willen zo de risico’s op verspreiding van het coronavirus tot een minimum beperken.

Bekijk de veelgestelde vragen voor patiënten en bezoekersvoor welke ziekenhuiszorg u op welke locatie terecht kunt tijdens de coronacrisis en de informatiepagina over coronazorg voor patiënten in De Horst (incl. veelgestelde vragen & informatie voor familieleden).