Longpunt Emmen: Ziekenhuisopname op de eerste hulp (SEH) en zelfregie › Treant Zorggroep

LET OP! Heeft u een afspraak, of vragen over bezoek en de bezoektijden? Kijk dan eerst op onze corona-informatiepagina.

Longpunt Emmen: Ziekenhuisopname op de eerste hulp (SEH) en zelfregie

Geplaatst op: 25 oktober 2017

Donderdag 2 november gaat het bij Longpunt Emmen over Ziekenhuisopname op de eerste hulp (SEH) en zelfregie’. Hoe gaat het bij een spoedopname op de Eerste Hulp als u voor uw longziekte onverwacht wordt opgenomen. Welke onderzoeken vinden er plaats. Gastsprekers deze middag zijn Inger Kuindersma en Henriëtte Kral, gespecialiseerd verpleegkundigen spoedeisende hulp, Treant, locatie Scheper.

Er is alle gelegenheid om met de longverpleegkundigen en de sprekers in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom! Locatie ‘t Wapen van Emmen’’ Schimmerweg 1 Emmen, donderdag 2 november om 14.00 uur.

Wie een longziekte heeft krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen

Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) i.s.m. Treant zorggroep locatie Scheper en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname

Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.