Longpunt Emmen helpt longpatiënten en partners › Treant Zorggroep

Longpunt Emmen helpt longpatiënten en partners

Geplaatst op: 29 februari 2016

Vergoedingen in de zorg, hoe zit dat eigenlijk? Dit onderwerp staat centraal tijdens de themabijeenkomst van Longpunt Emmen op dinsdag 1 maart bedoeld voor longpatiënten en hun partners.

Bezoekers nemen samen met Treant Zorggroep een kijkje achter de schermen van zorgverzekeraars. Zij krijgen uitleg over welke zorg er wordt vergoed vanuit het basispakket en hoe verzekeraars aankijken tegen de zorg voor chronisch zieken. Tijdens en na de presentatie kunnen de bezoekers aangeven wat hen bezighoudt en kunnen zij vragen stellen.

Locatie en tijd
Locatie van het Longpunt is ’t Wapen van Emmen, Schimmerweg 1 te Emmen om 14.00 uur. Deelname is gratis. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Het Longpunt is een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) in samenwerking met Treant Zorggroep (ziekenhuislocatie Scheper) en ICARE thuiszorg. Iedere eerste dinsdag van de maand zijn er themabijeenkomsten waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl.