Kinderafdeling en Verloskunde Scheper Emmen in ieder geval tot 18 december open › Treant Zorggroep

Kinderafdeling en Verloskunde Scheper Emmen in ieder geval tot 18 december open

Geplaatst op: 8 december 2017

De kinderafdeling van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen blijft een week langer open. Dat laat Treant Zorggroep weten na overleg met alle betrokken zorgpartners in de regio.

Eerder deze week moest de raad van bestuur van Treant Zorggroep bekendmaken dat de klinische geneeskunde en verloskunde per 11 december tijdelijk gesloten zouden worden wegens een tekort aan kinderartsen. Vandaag is besloten dat de afdelingen een week langer open blijven. Tot 18 december kan men dus in Emmen terecht voor acute verloskunde, poliklinische bevallingen, thuisbevallingen, acute geneeskunde, klinische kindergeneeskunde en gereduceerde polikliniek kindergeneeskunde.

Bestuursvoorzitter Carla van de Wiel: ‘Zowel dankzij de extra inzet van de kinderartsen van onze locaties Refaja en Bethesda en artsen van het UMCG is de bezetting de komende week op peil. Hiermee zijn we in staat om de komende week de zorg te leveren die men van ons gewend is. Dat is goed nieuws voor de inwoners in de regio Emmen. Dat geeft ons een week langer de tijd om kinderartsen te vinden of goede afspraken te maken met het UMCG. Als dat niet lukt, is sluiting per 18 december noodzakelijk.’

Gerelateerde locaties