Kerst brengt jong en oud samen in Treant-locatie Weidesteyn › Treant Zorggroep

LET OP! Heeft u een afspraak, of vragen over bezoek en de bezoektijden? Kijk dan eerst op onze corona-informatiepagina.

Kerst brengt jong en oud samen in Treant-locatie Weidesteyn

Geplaatst op: 13 december 2017

In deze donkere dagen voor kerst zijn bewoners van Weidesteyn in Hoogeveen, een van de locaties voor wonen en zorg van Treant Zorggroep, al volop in kerststemming. Gisterochtend was er een gezellig samenzijn in Weidesteyn. Daar maakten 25 leerlingen van het Alfa-college samen met zo’n vijftig bewoners mooie kerststukjes. Voor de eerstejaars leerlingen van de opleiding Sociaal Agogisch Werk (SAW) in Hoogeveen was het een mooie manier om kennis te maken met de doelgroep. Bewoners genoten zichtbaar van het samenzijn.

Voorafgaand aan deze gezamenlijke activiteit vertelden activiteitenbegeleiders de leerlingen over hun werk in Weidesteyn. Daarbij kwamen ook praktische onderwerpen aan bod. Bijvoorbeeld over hoe je communiceert met iemand die niet kan praten. Of hoe je je voortbeweegt in een rolstoel. De leerlingen mochten dit aan den lijve ondervinden door zelf in een rolstoel te zitten.

De komst van de leerlingen werd door de bewoners bijzonder gewaardeerd. Over en weer werd een praatje gemaakt en werden tips uitgewisseld voor het maken van een zo mooi mogelijk kerststuk.

Vorige week waren er ook al zo’n twintig eerstejaarsleerlingen van het Alfa-college in Weidesteyn. Zij hielpen de activiteitenbegeleiders om de locatie in kerstsfeer te brengen. Bomen werden versierd, gangen en huiskamers aangekleed en sidetables bij de liften ingericht. Het Alfa-college Hoogeveen en Weidesteyn werken al jaren nauw met elkaar samen. Zo volgen leerlingen van de opleiding SAW onder meer hun maatschappelijke stage in Weidesteyn.

Gerelateerde locaties