Italiaanse avond in woonzorgcentrum De Schutse groot succes › Treant Zorggroep

LET OP! Heeft u een afspraak, of vragen over bezoek en de bezoektijden? Kijk dan eerst op onze corona-informatiepagina.

Italiaanse avond in woonzorgcentrum De Schutse groot succes

Geplaatst op: 2 oktober 2013

Lasagne, macaroni bolognese of toch maar gewoon pizza? Voor vijftig bewoners en omwonenden van woonzorgcentrum De Schutse in Coevorden, onderdeel van Leveste Care, was het donderdagavond 26 september soms moeilijk kiezen. Deze avond hield De Schutse in het grand café een diner voor bewoners en buurtbewoners, waarbij Italiaans eten op de kaart stond. 

Marian Bosman, activiteitenbegeleidster, kijkt met een tevreden gevoel terug op de avond. “De mix van bewoners van De Schutse, de aanleunwoningen en buurtbewoners zorgde voor een gezellige avond. De mensen hebben dan ook genoten. Het is geweldig om te zien hoe ze gesmuld hebben, maar ook om te zien hoe ze elkaar aan tafel aanmoedigden om alles te proeven.” Een gift van de Coevorden Haringparty van vorig jaar maakte de organisatie van de maaltijd grotendeels mogelijk.
De Schutse organiseert zeer regelmatig activiteiten waarbij bewoners en buurtbewoners samenkomen. Door hen met elkaar in contact te brengen, wordt de drempel voor omwonenden verlaagd om naar het woonzorgcentrum te komen. Het combineren van wijk- en dorpsfuncties met zorg helpt bewoners uit de wijk langer zelfstandig te wonen.