ISO-accreditatie bewijst kwaliteit Pathologie Treant › Treant Zorggroep

ISO-accreditatie bewijst kwaliteit Pathologie Treant

Geplaatst op: 24 juli 2019

De afdeling Pathologie van Treant heeft vandaag de ‘ISO 15189’ audit gehad en deze met goed gevolg doorlopen. Dit bewijst dat patiënten en verwijzers bij Treant terechtkunnen voor kwalitatief uitstekende zorg.

ISO 15189 is een belangrijk internationaal kwaliteitskeurmerk voor medische laboratoria. Pathologielaboratoria die in het bezit zijn van deze accreditatie gaan zorgvuldig om met de aan hen toevertrouwde lichaamsmaterialen, zoals weefsels en celmateriaal. Dit kwaliteitssysteem wordt jaarlijks getoetst, zodat patiënten en aanvragers blijvend verzekerd zijn van uitstekende kwaliteit.

Moderne afdeling

Op de moderne afdeling op Treant-locatie Bethesda in Hoogeveen verrichten de pathologen diagnostiek voor huisartsen in Zuidwest-Drenthe en Noord-Overijssel. Daarnaast doen zij pathologisch onderzoek voor Treant-ziekenhuislocaties Bethesda (Hoogeveen) en Scheper (Emmen). De afdeling Pathologie speelt een essentiële rol in het diagnosticeren (vaststellen) van ziekten en richt zich daarbij ook actief op belangrijke medische ontwikkelingen. De afdeling onderzoekt zowel cellen van lichaamsvochten als weefsels en is intensief betrokken bij het voorkomen van ziekten. Denk aan de bevolkingsonderzoeken borst- en darmkanker. Ook hiervoor is de afdeling Pathologie geaccrediteerd.

Gerelateerde specialismen