In één ziekenhuisbezoek naar KNO-arts en audicien › Treant Zorggroep

LET OP! Heeft u een afspraak, of vragen over bezoek en de bezoektijden? Kijk dan eerst op onze corona-informatiepagina.

In één ziekenhuisbezoek naar KNO-arts en audicien

Geplaatst op: 1 maart 2012

De polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) van het Scheper Ziekenhuis ging in februari samen met Beter Horen audiciens van start met een hoorstraat. In deze hoorstraat vindt een spreekuur plaats voor volwassenen met gehoorproblemen waarbij een hoortoestel mogelijk helpt om beter te horen. Patiënten worden tijdens het spreekuur zowel door de KNO-arts als de audicien gezien. Dit draagt bij aan een efficiënte werkwijze.

Er vindt eerst een bezoek plaats aan de KNO-arts. Vervolgens wordt een gehoortest gedaan door de audicien van Beter Horen. Aansluitend volgt een intakegesprek met dezelfde audicien. Wanneer blijkt dat er een hoortoestel nodig is, dan kan de patiënt voor het daadwerkelijk aanmeten van het toestel direct terecht in de winkel van Beter Horen, de intake heeft immers al plaatsgevonden. De proefperiode voor het gebruik van het toestel gaat dan van start.

Patiënten kunnen terecht in de hoorstraat, gevestigd in straat 4 in het Scheper Ziekenhuis, met een verwijzing van de huisarts, de KNO-arts of de audicien, bijvoorbeeld als er sprake is van ouderdomsslechthorendheid of erfelijke slechthorendheid.

Het Scheper Ziekenhuis werkt sinds een aantal jaar ook samen met Schoonenberg Hoorcomfort en L. de Haan Hoorapparaten. Zij voeren gehoortesten uit bij patiënten in het ziekenhuis. Mogelijk wordt er in de toekomst ook met deze audiciens een hoorstraat opgezet.