Herstel & Balans, programma voor (ex-)kankerpatiënten › Treant Zorggroep

Herstel & Balans, programma voor (ex-)kankerpatiënten

Geplaatst op: 2 februari 2012

Het Scheper Ziekenhuis start op 5 maart opnieuw met het programma Herstel & Balans, een negen weken durend groepsrevalidatieprogramma voor mensen die behandeld zijn voor kanker. Zij hebben vaak moeite om het dagelijks leven weer op te pakken, bijvoorbeeld omdat ze last hebben van vermoeidheid, onzekerheid of angst. Herstel & Balans biedt hen fysieke en mentale ondersteuning.

Onder begeleiding van een fysiotherapeut doen deelnemers in groepsverband aan fitness en sport. Emotionele en sociale gevolgen van kanker komen, onder leiding van een psycholoog, aan de orde in groepsgesprekken. De ervaringen van mensen die het programma volgden, zijn positief. Na afloop van het programma voelen zij zich lichamelijk en psychisch sterker.

Opgave
Zowel patiënten van het Scheper Ziekenhuis als van andere ziekenhuizen kunnen deelnemen aan Herstel & Balans. Voor opgave en/of meer informatie kan contact worden opgenomen met Minke Bouma, verpleegkundig specialist oncologie in het Scheper Ziekenhuis via telefoonnummer (0591) 691 371 of per e-mail via m.bouma@sze.nl.